‘Slow Travel’: viatjar sense presses

Has sentit parlar del terme ‘Slow Travel’? És un estil de viatjar que se centra en la qualitat de les experiències en comptes de la quantitat de llocs visitats. Gaudir cada pas del camí, connectar amb la cultura local i ser conscient del teu impacte en el medi ambient. 

 

En comptes de planejar un itinerari frenètic de visites, ‘Slow Travel’ implica prendre’s el seu temps per conèixer i apreciar cada lloc, contemplant la possibilitat de connectar amb la cultura local i les persones que hi viuen. Una manera de veure el món que s’oposa a l’estil de ‘viatjar com un turista’, que sovint comporta visitar molts llocs amb el temps just per comprar la ‘postaleta’ o fer la foto de rigor per penjar Instagram.

Aquesta manera de viatjar també implica que siguem conscients del nostre impacte en el medi ambient. Això vol dir prendre decisions pensant en com les activitats que es realitzen, els llocs que es visiten i la forma en què es viatja afecten l’entorn natural. L’elecció de modes de transport i allotjaments més sostenibles, així com les activitats de lleure que practiquem o el consum de productes locals, poden contribuir a evitar que un turisme masses destrueixi els paisatges que visitem.

A més, també és una oportunitat per desconnectar de la vida moderna i els seus ritmes intensos. Pot ser una manera de trobar la pau interior i connectar amb un mateix, així com l’ocasió perfecte per aprendre i créixer com a persona. Llavors, com podem practicar el ‘Slow Travel’?

 

Turisme i vacances de proximitat

En els dos últims anys s’ha popularitzat el turisme de proximitat, una tendència per explorar l’entorn del nostre propi país. Sovint, llocs que tenim molt a la vora són els que pensem visitar “algun dia”, però els deixem al final de la llista en favor d’un destí més exòtic. Així que, per què no fer d’avui aquest “un dia” i visitar una ciutat o lloc del nostre territori? Les joies ocultes estan al nostre voltant si estem disposats a explorar-les.

 

Pensa ‘eco’ i fes camí caminant

Reservant hotels amb etiqueta ecològica, pots ajudar a minimitzar l’impacte de les teves vacances en el planeta sense deixar de gaudir del plaer de viatjar. Prepara la teva llista de reproducció, agafa un pica-pica, convida a un bon amic o amiga i emprèn el camí cap a…, bé, qualsevol lloc! Com a viatgers, sovint preferim les capitals a les segones o terceres ciutats més populars. Però en aquestes altres ciutats és on hi ha la màgia, ja que solen oferir experiències menys turístiques i més autèntiques. O encara millor, per al teu pròxim ‘Slow Travel’, evita totalment les ciutats i considera la possibilitat d’explorar l’inexplorat.

 

T’encanta viatjar? Amb 11Onze Viatges pots reservar allotjament al millor preu, sense escanyar a la indústria turística.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Combinar teletreball i descans

4min lectura

El teletreball ha disparat el ‘workation’.

Cultura

Workation

4min lectura

El confinament arran de la pandèmia va popularitzar el teletreball.

Cultura

Guia esdeveniments Europa 2023

3min lectura

Una llista dels millors esdeveniments a Europa.11Onze 11Onze
 1. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  M’agrada viatjar…

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Sí, és enriquidor i culturitza, a banda de distreure i gaudir fent-t’ho. Moltes gràcies pel teu comentari, Pere!!!

   Fa 10 mesos
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Fer un tastet: Observar, respectar, perdre´s (controlat) portar al límit els sentits.
  Turisme de sensacions i vivències. Un país tan variat com el nostre dóna per molt però cal posar-hi ordre.

 4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 5. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Molt xulo el tema dels viatges lents per gaudir al màxim l’experiència, m’ha encantat!😍

Deixa una resposta

App Store Google Play