“Han seguit injectant diners a mansalva”

A la bombolla del deute sobirà se li sumen una inflació rampant i una crisi energètica i agroalimentària que fan perillar el futur de les nostres economies. Davant d’aquest escenari, la pujada del preu del diner sembla un fet consumat. Jas Texidó, cap de relacions públiques i institucionals d’11Onze, ens ho explica en un nou episodi del programa Estat de la Nació.

 

Els Estats estan acumulant una gran quantitat de deute que difícilment podran assumir a causa del desequilibri respecte a la seva capacitat de generar riquesa. L’augment de la pressió fiscal sobre una ciutadania castigada per una inflació desbocada pot resultar en una contracció de l’economia que faria perillar l’estabilitat financera dels mercats.

“El preu del diner pujarà tard i poc perquè fins ara, tot dient que estan molt preocupats per la inflació, han seguit injectant diners a mansalva”, apunta Texidó. A més, detalla que la compra de deute públic i injecció de capital s’acabarà aquest estiu “per deixar de mantenir aquesta bombolla a la borsa, amb uns valors fora de tota lògica”.

La pujada dels tipus d’interès només és una part de la solució

Com afirma Texidó, “la desvalorització del dòlar i l’euro, a causa de l’enorme deute dels Estats, fa que les matèries primeres segueixin pujant de preu. I la pujada del tipus d’interès que puguin aplicar a l’euro no serà suficient per contrarestar aquesta debilitat”.

Tenint en compte que el conflicte geopolític a Ucraïna va per llarg, sembla probable que les mesures per pal·liar la inflació es quedin curtes i arribin massa tard per parar, de forma significativa, la pujada de preus a curt termini. En aquest marc, Texidó detalla diferents opcions que tenim per diversificar la nostra inversió.

 

Si vols conèixer opcions superiors per rendibilitzar els teus diners entra a Fons Garantits. Des d’11Onze Recomana et proposem les millors opcions del mercat.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

“L’educació financera ha d’estar al centre”

2min lectura

“Hem d’entendre el món financer i no deixar-nos enredar

Estalvis

Davant la crisi que ve, diversifica l’estalvi

6min lectura

El reconegut economista Robert Kiyosaki ha pronosticat “una

11Onze

“Amb la inflació alta, l’ideal és invertir”

2min lectura

Durant la pandèmia, les famílies han estalviat més que mai, peròEquip Editorial Equip Editorial
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Moltes gràcies👌

 2. Jacint TexidoJacint Texido says:
  Jacint

  Bon día Manel,
  Doncs si que ens tenim de preparar. El deute desbocat per imprimir tant diner, mes la inflació que també dilueix el valor del diner, mes la inflació i l’augmet del tiipus d’interes que frena la economía… un panorama inquietant que recomana protegir els estalvis…

 3. Anònim says:

  Tot plegat, fa molta olor d’estagflació en poc temps. Tant de bo m’equivoqui!

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Veurem que acabarà passant a partir d’aquest juliol… Moltes gràcies pel teu comentari, Albert!!!

   Fa 2 anys
 4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Ja ens podem preparar, per a la q ens ve a sobre

  • Mireia Cano says:

   Des d’11Onze ja ens preparem! I amb la veritat per devant, sempre 😉

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play