La recuperació del sector turístic

Durant el 2022 s’ha consolidat la reactivació del turisme. Com ha tancat l’any el sector turístic? Quins són els efectes del retorn de la massificació turística? Gemma Vallet, directora d’11Onze District, i Càrol Rafales, de l’equip de producte, en fan una anàlisi en un nou episodi de La Plaça de Territori 17. 

 

El turisme continua sent un dels principals motors econòmics del nostre país, el sector econòmic de major creixement al llarg de les darreres dècades i el que més bé resisteix els períodes de crisi. La tornada a la ‘normalitat’ ha comportat una recuperació satisfactòria del sector turístic després de dos anys de penúries. L’afluència de turisme internacional a Catalunya se situa al 88% dels nivells prepandèmia.

Ara bé, com apunta Vallet, “tot i que aquesta xifra és optimista, encara ens queda una mica per recuperar-nos en l’àmbit econòmic” i, per altra banda, “hi ha una nova massificació del turisme que està repercutint negativament en la Mediterrània”. Un fet que suposa un repte a l’hora de protegir, conservar i regenerar el paisatge del litoral català.

La nova economia ha d’anar lligada a la sostenibilitat

L’escalfament global no es consolida, sinó que tendeix a presentar un ritme cada cop més accelerat. La Mediterrània és una de les zones més afectades per l’emergència climàtica, on les dades dels estudis meteorològics constaten sequeres més intenses i llargues.

Com explica la directora d’11Onze District, “les Nacions Unides ens han avisat que el Mediterrani s’està escalfant un 20% més ràpid que la mitjana planetària”, per tant, “cal prendre mesures urgentment perquè el sector turístic sigui sostenible, sí o sí”.

La transformació del sector turístic és essencial en l’expansió de l’economia, però ha d’estar ancorada en una sostenibilitat de l’ecosistema mediambiental i social que asseguri el benestar de les persones i el futur del nostre planeta.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Escapades per a gaudir de l’ecoturisme

6min lectura

La conscienciació de la societat en la importància de cuidar el

Cultura

Turisme sostenible

7min lectura

El turisme és una de les indústries que mou més capital arreu del món.

Sostenibilitat

Pagaries més per un turisme sostenible?

4min lectura

El turisme sostenible o ecoturisme és el sector turísticEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Fà temps que el sector turístic necessita una transformació 🖖

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Tots els sectors i àmbits s’han d’anar adaptant a les noves tecnologies i anar-se transformant d’una forma gradual i efectiva. Moltes gràcies pel teu comentari, Jordi!

   Fa 1 any

Deixa una resposta

App Store Google Play