Recomanem cinc llibres per Sant Jordi

El Gremi de Llibreters preveu una jornada rècord per aquesta Diada, perquè hi ha més parades que mai. Però entre aquest mar de novetats, quines tenen relació amb l’economia o el moment actual? Us proposem una tria.

NOVEL·LA ADULTS

Guerra i Pau

Edicions 1984 reedita aquest clàssic de Lev Tolstoi, en un moment en què no podria ser més d’actualitat. Un dels grans clàssics de la literatura russa que es capbussa en els grans problemes de la humanitat, tan vigents ara com a la Rússia de Tolstoi. Una obra clau, amb infinitat de personatges rodons i memorables. Es tracta de la primera traducció, a càrrec de Judit Díaz, feta directament de la versió russa canònica. Virginia Woolf deia que no hi havia cap experiència de l’existència humana que no aparegués en aquesta obra i, potser, llegir aquests llarguíssims dos volums és una bona ocasió per veure que ni Rússia ni el passat són tan lluny com ens pensem.

Fon: Edicions 1984

ASSAIG

Tecnofeudalisme

Yanis Varoufakis, exministre grec d’economia, llança una idea molt suggerent en aquest assaig: el successor del capitalisme és el que ell anomena tecnofeudalisme. Tecnofeudalismo, desgraciadament, només es pot trobar en castellà en una edició de Deusto, però és una obra remarcable que segueix les petjades de La era del capitalismo de la vigilancia de Shoshana Zuboff. La idea de Varoufakis és tan òbvia que ningú l’havia dit abans: hem entrat en una època de tecnofeudalisme, on les tecnològiques s’apropien de les nostres dades així com els senyors feudals s’apropiaven del fruit de la terra. Entendre aquesta sorprenent alteració de l’ordre social és clau per mirar de treballar per una societat econòmicament més justa. I via fora, que dirien els remences.

Font: Deusto

ASSAIG

Ecomitos

Victor Resco de Dios és professor d’enginyeria forestal a la Universitat de Lleida i ha publicat Ecomitos, amb Plataforma Editorial. S’hi analitzen les mentides sobre les mesures per combatre el canvi climàtic. Per què una part petita de la població pot contaminar molt més que la gran massa de la població? Són efectives les mesures que s’estan duent a terme? Tenen suport científic o només polític? La lluita contra el canvi climàtic és imprescindible, però aquest llibre ens ajuda a evitar que ens facin passar bou per bèstia grossa. L’únic que cal lamentar és que, essent una editorial catalana i un llibre d’un professor universitari català, encara no hi hagi una edició en la nostra llengua.

Font: Plataforma Editorial

NOVEL·LA JUVENIL

L’Alè dels Llaurats

Després de la bona acollida de Nascuts per ser Breus, Toni Mata publica la segona part d’aquesta distopia demolidora i cruenta que dissecciona l’egoisme, les fal·làcies i la desesperança del capitalisme actual. A L’Alè dels Llaurats, Mata torna a la Ciutat Eterna que va captivar els joves i el va fer mereixedor dels premis Joaquim Ruyra, Protagonista Jove i Menjallibres. El cap de continguts i comunicació d’11Onze ofereix una nova dosi de dilemes morals i economia extractiva en aquesta esperada segona part que explora els límits de la deshumanització.

Font: Grup Enciclopèdia

INFANTIL

El refugiat

Maria Barbal, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i autora encimbellada des que va guanyar el Premi Joaquim Ruyra amb Pedra de tartera, presenta El refugiat. Explica la història d’un esquirol que ha d’abandonar el bosc on viu per un incendi i acaba arribant a un nou paratge on s’ha de guanyar a tothom, perquè ningú el coneix. En un moment en què conviuen l’arrauxament bèl·lic i la xenofòbia rampant, la proposta de Barbal resulta tremendament adient per fer veure als més petits que ningú marxa de casa seva perquè ho vulgui. 

Font: Grup 62

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant l’app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Llibres que radiografien l’economia catalana

4min lectura

L’economia catalana està conformada per una veritable...

Cultura

Els llibres en català sobre l’avarícia

7min lectura

A 11Onze ens hem engrescat i hem recopilat alguns...

Cultura

Llibres per a viatjar sense sortir de casa

5min lectura

La pandèmia ens ha pres la llibertat de viatjar físicament...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Gràcies peraquestes recomanacions.💛

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Moltes gràcies a tu, Manel, per ser-hi i per seguir-nos…

   Fa 4 setmanes

Deixa una resposta

App Store Google Play