“Que no passi per Madrid és fonamental”

Ara que els primers 5.000 clients ja es poden descarregar El Canut, a 11Onze volem saber què en pensen els impulsors que porten al peu del canó des del primer dia. És el cas d’en Jaume Cifuentes. 

 

Cifuentes, enginyer químic IQS jubilat, va ser un dels afortunats a fer servir, en fase de proves i en exclusiva, la super app d’11Onze. Reconeix que, per edat, les tecnologies no se li donen molt bé i, malgrat tot, El Canut li va semblar “molt familiar i agradable” des del principi. En les primeres provatures, recorda l’acompanyament “intens” dels agents 11Onze per a resoldre tots els dubtes i problemes que sorgien.

Va fer transferències, va explorar tots els camins, i quan detectava algun error, el reportava perquè es pogués corregir. “Vam estar molt en contacte, fent seguiment. Al final vam resoldre-ho tot”, recorda Cifuentes, que es va quedar molt sorprès en saber que les jornades per testejar la nova aplicació s’organitzaven fins i tot en cap de setmana, per a no perdre ni un minut. “Em va impactar la predisposició. Em vaig adonar que tot estava en marxa de veritat i amb compromís”, assevera.

Ara que el projecte comença a rodar, amb El Canut a les mans dels clients, valora 11Onze encara més que quan va decidir, per convicció política, que calia una entitat financera catalana, propera i comunitària. “Després de l’1-O, tenia clar que ens van fallar les estructures d’Estat, que calia ser crítics amb els polítics que no havien estat a l’altura, però em vaig començar a preguntar si jo havia fet tot el que podia”, recorda Cifuentes, que s’ha implicat en la defensa del teixit social català a través de la plataforma Eines de País.

 

Un caràcter molt català

Va ser aleshores quan va començar a sentir que s’estava engegant una entitat financera nova basada en la comunitat, una fincom, i ho va veure clar: “Si en algun moment tornem a tenir una oportunitat com aquell 1 d’octubre, una entitat financera que no passi per Madrid, que no rebi les pressions de l’Estat, és fonamental”, es referma. Considera, a més, que el projecte d’11Onze encaixa “perfectament” amb el caràcter català. “Som molt nostres, sí, però també hem demostrat que som molt comunitaris. Només cal pensar en els actes que hem organitzat per la Diada els darrers anys”, argumenta. 

Cifuentes entén que la gent que aposta per 11Onze se senti, a estones, decebuda per les dificultats que arrossega arrencar un projecte d’aquesta magnitud, fins i tot emprenyada, però també demana paciència i perseverança. “És un projecte amb molts obstacles al davant, perquè té a veure amb diners, i la gent és desconfiada, però tirarà endavant. Ha de sortir i serà un èxit!”, s’exclama.

 

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

Catalunya té una pecularietat

19min lectura

James Sène, en la seva benvinguda als 50 primers

11Onze

Perquè 11Onze pot fer-ho

4min lectura

Laura Carlús és pedagoga i treballa com a consultora i

Premsa

Jordi Roset al Món Diari

2min lectura

Com a país, necessitem un banc emblemàtic. Tots els països el primer món tenen el seu bancEquip Editorial Equip Editorial
 1. Daniela SimónDaniela Simón says:
 2. montse cabanasmontse cabanas says:
  montse

  És la meva raó: que no passi per Madrid

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Ja tens raó, ja…, la centralització no és pas bona. Moltes gràcies pel teu comentari, Montse!!!

   Fa 3 anys
 3. Anònim says:

  Se que encara falta per enllestir l’APP per que jo estic amb la Beta tester , però ting claríssim que serà tot un èxit a qualsevol nivell !!! Salut i força al CANUT

 4. Miquel Pérez CorralMiquel Pérez Corral says:
  Miquel

  Quant la economia la dedideixes tu menteix es la base de la llibertat, gràcies per oferir aquest servei 🙏

 5. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  El projecte 11Onze es de tal magnitut que cal perseverancia,com ja s’ha dit ens cal una entitat financera pròpia a Catalunya i 11Onze es el que Catalunya necessita,
  Van dir que ho farien ,ho han fet i segueixent fent i creixent
  👊🙏

 6. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 7. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  No vaig participar en la fase de prova però em sento plenament identificat amb l’article. Ara, el que estic explorant el Canut sóc jo. Amb la il·lusió i l’empenta que tenim, aquest projecte funcionarà

 8. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  El projecte 11onze no és una cursa de 100 de velocitat, ni una marató, és una cursa de muntanya. Per sort tenim més d´un Kílian Jornet al cap davant i molta més gent participant-hi per fer-la internacional, repte aconseguit .
  D´altres però, un cop donada la sortida, els fa por la desvinculació amb el Banc d´Espanya tot i ser completament legal.
  Independència financera, i tant! però i si………
  Allò de Vol i Dol.

 9. Maria Blanca Boix CurósMaria Blanca Boix Curós says:
  Maria Blanca

  Sempre havia pensat que nomès podriem aconseguir la ìndependència si hi havia una banca catalana ,on l’ economia de Catalunya fos al marge de l Estat espanyol.I ha arribat.Sort que hi ha gent que ha fet possible .Això ès el començament

 10. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Madrid queda lluny.

 11. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play