Què són els mercats Bull i Bear?

La terminologia que es fa servir en els mercats financers sovint està basada en expressions angleses que poden confondre als nous inversors. T’expliquem el significat de dues paraules àmpliament utilitzades en el món financer per a marcar la tendència que segueixen els mercats.

 

Tot i que els mercats financers poden experimentar una alta volatilitat, també tenen períodes continuats de fortes baixades o pujades generalitzades. Els termes Bull/Bullish market i  Bear/Bearish market descriuen les tendències del mercat, o sectors del mercat, a l’alça o a la baixa, respectivament. Es desconeix l’etimologia exacte de les expressions, però popularment s’associa una tendència baixista a l’ós dret que s’arpa cap avall per atacar i una tendència alcista al bou que envesteix cap amunt amb les banyes.

 

Bull/Bullish market

Parlem d’un mercat Bull, del bou o toro, quan els preus dels actius pugen de manera generalitzada o s’espera que ho facin en un futur pròxim. Dit d’una altra manera, que un mercat sigui Bullish vol dir que té una tendència alcista, o que una gran quantitat d’inversors tenen posicions comprades perquè preveuen que els preus dels seus actius pugin aviat.

Es tracta d’una tendència marcada per la confiança i optimisme dels inversors, a causa de l’estabilitat política i per la recuperació econòmica després d’una crisi. Els Bull markets acostumen a ser més freqüents i prolongats que els Bear markets. Així mateix, tenen majors percentatges de guanys que les pèrdues que acompanyen als mercats baixistes.

 

Bear/Bearish market

El terme Bear market, mercat de l’ós, és tot el contrari al Bull market, perquè es refereix a un mercat amb tendència baixista. En aquest context, el conjunt de les accions perden més del 20% del seu valor en borsa en un període prolongat, generalment de més de dos mesos, respecte al seu preu màxim més recent, i les expectatives de futur també són negatives. Això passa perquè els inversors venen més actius dels que compren, per tant, reduint la capitalització de les empreses del mercat borsari.

En aquest cas, una crisi econòmica, un conflicte geopolític, el col·lapse d’una bombolla financera o la inestabilitat governamental caracteritzen les posicions curtes dels inversos i una percepció a la baixa del mercat futur. Davant d’aquesta conjuntura, les inversions s’han de fer amb molta prudència o buscar rendibilitat amb valors refugi com l’or, ja que del contrari, és probable que s’incorri en pèrdues.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Estalvis

El valor de l’or davant la incertesa econòmica

5min lectura

Tot i que els grans organismes econòmics internacionals

11Onze

Un regal pel dia de demà

3min lectura

11Onze posa en marxa la venda de monedes d’or per regalar.

Cultura

La borsa estigmatitza la salut mental

5min lectura

“Psicosi a la borsa”. “Wall Street embogeix”. “El mercat entra enEquip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Interessant lliçó.
    Per perdre la por a la borsa, potser no per jugar-hi però sí perquè no siguin només de els que n’entenen el funcionament.
    Gràcies.

Deixa una resposta

App Store Google Play