“El que mengem també afecta al planeta”

La relació entre el que mengem i la nostra salut està més que establerta, però sabem com afecta la nostra dieta al planeta? Marifé Fariñas, Customer Care Lead d’11Onze, ens parla de com, moltes vegades, no som conscients de fins a quin punt la nostra alimentació repercuteix en l’entorn natural.  

 

El consens social envers el respecte al medi ambient i l’ús que fem dels recursos naturals ha esperonat la compra de proximitat i del comerç de barri. Conscienciar-nos de la importància que els nostres hàbits alimentaris tenen en molts àmbits socials i la natura, també repercuteix indirectament en la nostra salut.

Com explica Fariñas, “Menjar el que tenim a prop nostre, ajudarà a mantenir els conreus i a evitar que desapareguin. És necessari que, com a consumidors, prenguem consciència de la importància de la sostenibilitat alimentaria, i dels petits gestos amb els quals podem contribuir en el nostre dia a dia”.

L’excés del consum de carn i productes d’origen animal, fins ara una característica de la dieta de països occidentals, està previst que es dupliqui gràcies a la incorporació al mercat de la carn d’una gran part de la població de països com la Xina i l’Índia. El desenvolupament econòmic comporta un major poder adquisitiu de la població, que sovint es tradueix en una dieta més rica en productes d’origen animal.

“El creixement exponencial de la població mundial, i els canvis en els nostres patrons alimentaris, estan augmentant l’efecte hivernacle i la desforestació de la Terra.” I afegeix: “L’augment de CO₂ en l’aire afecta la qualitat dels cultius. La concentració de minerals i proteïnes és més baixa, i els aliments són més vulnerables en condicions climàtiques extremes”.

El model actual no és sostenible, i la repercussió de les decisions individuals per canviar els nostres hàbits alimentaris van molt més enllà de la nostra salut. Per saber-ne més, mireu el vídeo que hi ha a continuació.

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Sostenibilitat

Ens calen desastres per canviar?

4min lectura

Davant de desastres naturals (o pandèmics) la societat es veu

Sostenibilitat

Civisme a la natura, civisme de fons

5min lectura

És a l’estiu quan més persones ens apropem al mar i a la

Comunitat

Les compres de proximitat

4min lectura

Petits comerços obren botigues virtuals de productes deEquip Editorial Equip Editorial
 1. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  👍👍👍

 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Daniela SimónDaniela Simón says:
 4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Haig de dir q d’ençà la pandèmia, vaig prendre molta més consciència de consumir productes de proximitat.
  I gràcies a un article q vau publicar uns dies enrere, ara utilitzo Natulim per rentar la roba.
  Gràcies per compartir tots aquesta info, xq es de molta utilitat.

  • Càrol RafalesCàrol Rafales says:
   Càrol

   És un plaer, Manuel! Un dels nostres objectius és aquest, posar tota la informació a les vostres mans.

   Fa 2 anys
 5. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Si, totalment d’acord. Som el que menjem i és importantíssim fer-ho bé 👏👏👏👌 i a més a més afegiria que el que ara està en la mira de tots es la producció i distribució dels aliments, nosaltres sols podem influir amb bons hàbits de consum moltes gràcies pels consells! Ara a nivell colectiu tenim una feinada a fer en tots els àmbits a nivell productiu i de distribució.

Deixa una resposta

App Store Google Play