Llibres imprescindibles per a aquest estiu

Planejar les vacances, fer la maleta i agafar un llibre. L’estiu és sinònim de desconnexió i la lectura n’és la gran protagonista. Us portem una recomanació de llibres perquè viatgin amb vosaltres aquest estiu.

 

Recentment, un estudi constatava que llegir ens fa més empàtics. Amb l’única condició que sigui literatura de qualitat, els investigadors van constatar que les persones que llegeixen són capaces de reconèixer l’estat emocional dels personatges i milloren la imaginació i l’agilitat mental. 

I no només això, també es diu popularment que llegir ens fa atractius; de fet, seria com la gimnàstica cerebral: estimula l’activitat mental, la concentració, ens desconnecta de problemes i angoixes, i ens permet viatjar a nous mons. Són molts els beneficis de la lectura, i tots expliquen la importància de fomentar-la des de ben petits. Així que apunta els títols que no et pots perdre aquest estiu i comença a entrenar el cervell!

 • 21 lliçons per al segle XXI de Yuval Noah Harari

En aquesta nova entrega, l’autor de Sàpiens i Homo Deus ens descriu les lliçons fonamentals per viure en aquest segle. Amb les seves teories ens convida a la reflexió, dibuixant escenaris que descriuen els principals reptes actuals. Repassa qüestions socials, polítiques i existencials, i alerta dels perills tecnològics, des d’un punt de vista quotidià que defineix l’impacte de tot això en la nostra vida, present i futura.

 • Fake You: Fake News i desinformació de Simona Levi

El fenomen de les notícies falses qüestiona la salut informativa de mitjans, partits polítics, governs o empreses. Sovint, controlar-ho passa per retallar llibertat d’expressió i d’informació als ciutadans. Simona Levi qüestiona aquesta legislació, basada a trencar drets fonamentals, en una obra que es converteix en una arma per lluitar contra la manipulació, la mentida i la falsificació.

 • Vegetariana de Han Kang

No tracta el vegetarianisme, tot i que la història comença quan la protagonista deixa de menjar carn. Una decisió individual que esdevé un repte social, un símbol de rebel·lia contra el que és convencional. Abandonar la submissió i plantar cara al sistema. Un relat commovedor i incòmode per descriure què passa quan qüestiones el que està acceptat i et saltes les normes, i fins on arriba la capacitat humana per dur-ho a terme fins a les últimes conseqüències.

 • El raïm de la ira de John Steinbeck

Narra l’ensorrament del somni americà arran de la Gran Depressió. Un context de crisi econòmica i financera que aboca la família protagonista a emigrar i iniciar una recerca vital per assegurar-se la feina, la dignitat i el futur. Un relat més actual que mai on es confronta el poder, la igualtat i la justícia als Estats Units.

 • El hambre de Martín Caparrós

Malbaratar menjar i passar gana són els principals conceptes que repassa Caparrós en aquest llibre que l’ha portat a viatjar per països d’arreu del món on la gana és la gran protagonista. Un llibre que repassa el menjar des de tots els punts de vista, des dels que especulen fins als que el necessiten, per explicar i denunciar una problemàtica mundial en la qual tots estem implicats.

 

Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre 11Onze? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Les millors sèries

7min lectura

Sèries del món financer

Cultura

Operació bikini?

2min lectura

No, gràcies

Comunitat

Vacances dels catalans

3min lectura

Com seran les vacances d'estiu?Equip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Antonio Orts says:

  El 5è poder, i superpotencias de la inteligencia artificial

 3. Esther CanovasEsther Canovas says:
  Esther

  Gracies Mireia

 4. Emma Codina FontcubertaEmma Codina Fontcuberta says:
  Emma

  Hauré de fer més dies de vacances per abarcar bona part dels llibres recomanats. Gràcies Mireia

  • Mireia CanoMireia Cano Codina says:
   Mireia

   Gràcies! 🙌 La part bona de la lectura és que et permet relaxar-te i viatjar inclús sense vacances!

   Fa 3 mesos
 5. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  alicia

  Gràcies Mireia bon consell, efectivament cal fer gimnadis mental, i tenir cura d’allò que som

  Tindré feina aquest estiu

  • Mireia CanoMireia Cano Codina says:
   Mireia

   Feina de la bona! M’alegro que t’hagin agradat les propostes, Alicia.

   Fa 3 mesos
 6. Jordi FerréJordi Ferré says:
  Jordi

  Aquest llibre “Parla bé Collons” crec que me’l compraré. Mai parlem bé català al 100%.

Deixa una resposta