Com llegir els resultats de les empreses

L’anàlisi econòmica dels resultats de les operacions d’una empresa és fonamental per saber si guanya o perd diners amb la seva activitat. Oriol Tafanell, director financer i de recursos humans d’11Onze, ens explica els conceptes bàsics que hem d’entendre per poder interpretar els comptes anuals d’una empresa.

 

Qualsevol empresari, emprenedor o inversor ha de tenir unes nocions econòmiques d’empresarials mínimes que l’ajudin en l’anàlisi per a l’adequada presa de decisions sobre una inversió, necessitats de finançament o salut financera d’un negoci. Decisions que estaran fonamentades en interpretar correctament els comptes anuals de l’empresa.

Abans de calcular els beneficis o pèrdues d’una empresa per la diferència entre ingressos i despeses hem de tenir clar el mètode de càlcul a seguir i els diferents conceptes. Com explica Tafanell, “el primer que ens hem de preguntar quan llegim els resultats d’una empresa és, estan parlant del resultat d’explotació, abans d’impostos o després d’impostos”.

El resultat d’explotació “és el que ens diu si l’empresa està ben gestionada”, apunta el director financer d’11Onze. Essencialment, es deriva de l’activitat a la qual es dedica l’empresa i es calcula per la diferència entre els ingressos i les despeses d’explotació durant el període de referència.

 

Si vols que el teu negoci faci un gran salt, utilitza 11Onze Business. El nostre compte d’empresa i autònoms ja està disponible. Informa-te’n!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

Les novetats de la Llei “Crea i Creix”

4min lectura

El Ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest mes de

Benestar

Les empreses felices són més rendibles

5min lectura

El raonament és senzill i potent alhora: l’actiu més important i

Economia

La importància de l’elogi sincer

5min lectura

Quan som petits, reforçar allò que fem bé, es considera bàsic, iEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Article senzill, clar i català

 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Okei, merci👍

Deixa una resposta

App Store Google Play