L’increïble viatge de l’or

El Consell Mundial de l’Or produeix un documental on l’actor Idris Elba recorre algun dels escenaris clau del món de l’or. Sud-àfrica, Califòrnia, Ghana, el Congo, Londres, Canadà i Nova Zelanda són alguns dels escenaris de l’increïble viatge de l’or pel planeta i per la història.

 

Quin paper tenia Nelson Mandela en la indústria minera sud-africana? Com va contribuir l’or a posar fi a l’apartheid? Quants lingots es guarden al Banc d’Anglaterra i per què? Quant de temps triga l’ascensor de la mina de La Ronde, al Canadà, a baixar els més de 3 quilòmetres que ha de caure fins a les galeries d’extracció d’or?

En aquest extraordinari documental, Idris Elba (conegut per sèries com The Wire o Luther) es posa al servei del World Gold Council per descobrir la història de l’or i la relació que hi tenim els humans. Se n’analitzen múltiples aspectes: des de la importància de l’or per al poder fins a l’ús en la bellesa o en la tecnologia actual. L’or és omnipresent en la història de la humanitat, li atribuïm valor i el fem servir per a un munt de coses en el nostre dia a dia.

Gold: a journey, es pot veure en obert i amb subtítols al canal de Youtube del World Gold Council. Hi trobarem una excel·lent fotografia i moments emocionants com quan Elba, d’origen ghanès, és rebut pel rei de Ghana enmig d’una recepció on l’or és l’absolut protagonista.

La importància de l’or

Al documental també s’aprofundeix en les aplicacions de l’or en el progrés de la humanitat. Les nanopartícules d’or són presents als tests reactius per detectar moltes malalties, entre elles la Covid. Però també són clau per als circuits de tots els aparells tecnològics que fem servir i seran essencials per als ordinadors quàntics. L’or ha estat, és i serà, doncs, un material imprescindible per a la indústria.

Però també té efectes col·laterals en el desenvolupament econòmic de la població. Levi-Strauss deu tot el seu negoci a la febre de l’or a Califòrnia que, a més, va provocar el naixement de San Francisco. I el mateix va succeir a Johannesburg, la capital de Sud-àfrica, sorgida gràcies a la mineria d’or. Actualment, en altres zones d’Àfrica, és clau per combatre la malària i per generar energia.

Gold: a journey és una molt bona manera d’obrir la mirada al voltant del metall rei. Tenir or físic no és només una manera d’enriquir-se o de protegir els estalvis com fem des de Preciosos 11Onze. És formar part d’una història que uneix tota la humanitat a través dels temps, i això no passa gaire sovint. Poques coses aconsegueixen un consens tan absolut. No hi ha cap dubte sobre el valor de l’or. No parlem només del valor financer, sinó del valor emocional, històric i industrial d’aquest metall que va venir de l’espai per canviar la vida a la Terra.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquest article, et recomanem:

Economia

Estem tornant al patró or?

2min lectura

Països fora de l’esfera occidental estan comprant...

Invertir

Les virtuts de l’or com a actiu d’inversió

4min lectura

Com preservar el valor de les teves inversions quan tot...

Invertir

Or físic o or digital: quin escullo i per què?

3min lectura

Davant la situació excepcional en què ens trobem,...Equip Editorial Equip Editorial
  1. Mercè ComasMercè Comas says:
  2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play