El fòrum de Davos aprova la gestió d’Espanya

En un context de pessimisme geopolític i econòmic global, els líders mundials es van reunir la setmana passada en la cita anual del Fòrum Econòmic Mundial que té lloc a Davos. Mireia Cano, cap d’agents 11Onze, ens fa un resum del més destacat en un nou episodi d’Estat de la Nació.

 

L’ambient era tan lúgubre com els núvols que planaven sobre els Alps suïssos. Durant les converses, aquest any dominades per la geopolítica, alguns preveien focus regionals de recessió en països  -especialment al continent europeu- directament exposats a la guerra d’Ucraïna i als problemes de la cadena de subministrament mundial, mentre uns altres pintaven un panorama global igualment descoratjador.

El conflicte ucraïnès, afegit a altres factors com una inflació desbocada i una crisi agroalimentària que pot tenir repercussions globals, preocupen als líders empresarials amb raó. Com explica Cano, “la directora-gerent del Fons Monetari Internacional, Kristalina Georgieva, alertava que la situació que ve és una de les més crítiques des de la Segona Guerra Mundial”.

La morositat pot frenar la recuperació a Espanya

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es va esforçar per donar una visió optimista de la fortalesa de l’economia espanyola. En aquest sentit, va detallar amb entusiasme les claus de la recuperació, contestant a la pregunta del president del fòrum, Børge Brende, sobre la recepta de l’èxit del reinici de l’economia espanyola.

Tanmateix, queden reptes per resoldre que poden fer perillar aquesta recuperació. Com explica Cano, tot i que “s’ha felicitat Espanya, per una bona gestió econòmica, perquè ha baixat l’atur i s’han fet inversions i reformes”, no es pot perdre de vista que “fa unes setmanes el mateix Banc d’Espanya avisava d’un més que probable augment de la morositat perquè empreses i famílies no seran capaces de tornar els crèdits”. Per tant, Mireia Cano apunta que “potser volen veure el got mig ple”.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

La por a la recessió planeja sobre Davos

4min lectura

L’elit econòmica mundial s’ha congregat aquesta setmana en

Economia

Un món de 94 bilions de dòlars

5min lectura

L’economia mundial està valorada en 94 bilions de

Economia

Les claus de la inevitable crisi de deute

6min lectura

Tots els índex de previsió econòmica indiquen que ensEquip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Esta tot ben curcat

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   A veure com quedarem després de tot plegat… Moltes gràcies pel teu comentari, Manel!!!

   Fa 2 anys
 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Jajaja molt bona eixa Mercè!!

 3. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  El Foro de Davos comença a semblar el festival d’ Eurovisión.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Com és d’esperar allà tots s’ajuden entre ells tot tapant-se les vergonyes i amb la intenció de què tot continuï sempre igual, i que no canviïn mai les quotes de poder. Moltes gràcies pel teu comentari, Mercè!!!

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play