Foodcoop: transformant la indústria alimentària

Foodcoop s’ha convertit en el primer supermercat cooperatiu i participatiu de Barcelona. Parlem amb un dels socis del projecte, Mohammed El Youssofi, per descobrir com podem omplir el carret de la compra de forma conscient i responsable. 

 

El consum autogestionat ha creat un nou ventall d’oportunitats per apropar-nos, cada vegada més, a una forma de consum sostenible i conscient. A Catalunya existeixen diverses experiències de consum autogestionat a ciutats com Manresa, Mataró o Olot, i Foodcoop va portar aquest model a la ciutat de Barcelona, convertint-se així en una aposta pionera que ja compta amb més de 500 sòcies.

El supermercat treballa sota una estructura cooperativa. L’assemblea és el principal òrgan sobirà, a partir del qual les sòcies prenen les decisions estratègiques. A més, també s’han creat diversos cercles de treball que alineen les tasques que han de dur a terme des dels diferents àmbits: finances, compres, treball i operativa, comunicació, etc. Un model transversal on tothom pot dir la seva i, alhora, participar en les tasques diàries que configuren el supermercat.

Omplir la cistella a consciència

Foodcoop ofereix un ampli ventall de productes que permeten omplir la cistella de la compra seguint els criteris i principis que mouen el projecte. Tal com explica Mohammed El Youssofi, d’entre aquests criteris en destaquen alguns, com ara “apostar per productes de proximitat, ecològics, productes de comerç just, qüestions d’interculturalitat i inclusió, productes de temporada o productes que elevin el valor de la sostenibilitat o residu zero”. 

La metodologia de projectes com Foodcoop aconsegueixen que una activitat tan quotidiana com fer la compra al supermercat tingui un impacte positiu a escala social. De fet, l’arrelament territorial és un factor imprescindible per al projecte i gràcies al qual el consum pot arribar a ser “un element transformador que generi dinàmiques internes al territori”. Pots escoltar la conversa sencera per conèixer, des de dins, com funciona aquest projecte i com ens pot afavorir com a consumidors.

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Aposta pel mercat català i compra en línia

3min lectura

Durant les festes nadalenques és probable que recorrem a les

Comunitat

Cooperativa de Vins CEVIPE

6min lectura

En aquests moments, més que mai, cal apostar pels productes

Cultura

Productes catalans que es mengen el món

4min lectura

La nostra hiperconnexió va molt més enllà del terreny digital.Equip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Una molt bona iniciativa.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Celebrem que ho vegis així, Manel, i moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play