Extraordinaria: la xarxa feminista que inspira

La xarxa d’emprenedoria femenina Extraordinaria ha esdevingut un espai de cooperació i creixement on convergeixen milers de dones que opten per liderar la seva pròpia vida.

 

Una de cada quatre petites empreses està creada i dirigida per dones. Sigui per necessitat o per vocació, el percentatge d’emprenedores creix cada any. Parlem amb Gemma Fillol, emprenedora i CEO d’Extraordinaria, per conèixer com es viu l’emprenedoria femenina des de dins.

Comencem pel principi, què és Extraordinaria?

Som una organització amb tarannà divulgatiu i associatiu. Creiem en un nou paradigma empresarial en què les empreses estan al servei de les persones. Les empreses que estem liderant i construint moltes dones no només estan fonamentades en tenir benefici econòmic, sinó també en la contribució. En la generació de riquesa de manera holística.

Com neix el projecte?

El projecte neix de la meva necessitat personal de reunir-me amb altres dones amb un camí similar. És molt rellevant que creem espais de conversa, d’autèntica generositat femenina, de compartir no només en l’àmbit professional sinó també personal, de preguntar-nos cap on ens està portant el nostre lideratge.

Quin impacte ha tingut en les emprenedores?

El creixement i l’impacte d’Extraordinaria ha sigut brutal. Vam començar fa sis anys amb 30 persones i actualment som 700 membres i 60.000 seguidores; hem aportat molta visibilitat a la dona emprenedora, estem construint referents i espais d’autèntica cooperació d’acord amb valors femenins. 

Què significa liderar en femení?

Per a mi liderar és donar, guiar, coordinar, col·laborar, comprometre’t, ajudar, visualitzar, contribuir, aportar… Precisament les dones som unes grans donadores: donem vida. Jo crec molt en la ciclicitat i en la circularitat, tot neix, es reprodueix, mor i torna a créixer.

Ens centrem massa en la diferenciació per gènere?

De vegades no estic molt segura de si hauríem d’anomenar femení a aquesta tipologia de lideratge perquè, per una banda, no és inclusiu, però, per altra, penso que també hem de reivindicar l’exclusivitat, perquè realment vivim en un món i en una societat que no és igualitària. S’esforça, ho intenta, és tendenciosa. I és profundament desigual, no tenim les mateixes oportunitats.

Com és la líder Extraordinaria?

Molt optimista. L’actitud curiosa i resilient és inherent en l’emprenedora, és carn de lideratge. 

Emprenem, i liderem, des de la intel·ligència emocional?

La intel·ligència emocional és cabdal, però també la transversalitat, el creixement sostenible i orgànic, l’escolta activa, la humilitat, la transparència, la vulnerabilitat, la comunicació… Tot allò que es posa damunt la taula amb una voluntat contributiva. 

Per què volem emprendre, què ens pot aportar?

Aporta que podem viure dels nostres negocis i del nostre talent, que hauria de ser com un dret fonamental. Hauríem de posar el focus en com les dones no només volen crear negocis econòmicament sostenibles sinó també humans. Cuidar les treballadores, generar un impacte social. S’estan construint empreses des d’un altre lloc i això és molt revolucionari.

Com es creen aquests negocis conscients?

Per als negocis conscients, els que van més enllà de generar diners, a Extraordinaria definim tres potes: la primera és l’eix del negoci, la base empresarial. Després la part de creixement personal i lideratge; aquí també podríem parlar d’èxit, que al final és complir els teus anhels, els teus somnis. I finalment la creació de xarxa, d’espais on compartir des de la generositat, de dir “jo he caigut aquí, i aquest és el meu camí, no és el teu, però jo t’ho explico per si et puc ajudar”.

És molt rellevant que des de les empreses aconseguim comprendre aquest nou paradigma en què si tots construïm més enllà de nosaltres mateixos i aportem valor, les empreses aconseguiran generar riquesa per les persones, i no a la inversa. 

 

Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre 11Onze? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Management

Lideratge femení

6min lectura

Les dones ocupen tan sols un 34% dels càrrecs directius a Espanya.

Economia

Dirigir amb empatia

5min lectura

En general, en les organitzacions, el lideratge que ha destacat seria el del líder

Management

Direcció d'empreses

5min lectura

Des de fora, el directiu d’una l’empresa pot semblar una figura omnipotent.Equip Editorial Equip Editorial
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Enhorabona a Extraordinaria!!!👏👏👏 m’ha encantat👍

 2. Daniela SimónDaniela Simón says:
 3. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Fer conèixer aquestes iniciatives són de gran ajuda per fer xarxa i desenvolupar i reforçar aquelles febleses que tenim. Gràcies

 4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 5. Laura León AmatLaura León Amat says:
  Laura

  Som diferents les dones, agradi o no, els gens ens han regalat una manera de fer de viure i sentir la vida… i n’hem de teeure profit, sense por, amb valentia. La web d’Extraordinaria podria estar en català també

 6. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  M’agrada com defineix llideratge, aquest es el camí

  • David LópezDavid López says:
   David

   A mi m’agrada especialment aquesta part Alicia:

   “Precisament les dones som unes grans donadores: donem vida. Jo crec molt en la ciclicitat i en la circularitat, tot neix, es reprodueix, mor i torna a créixer.”

   Molta raó.

   Fa 3 anys
 7. Laura CarlúsLaura Carlús says:
  Laura

  Ja va siguent hora de que els homes visquin i expressin tot allò q també tenen de femení en ells mateixos i els ha estat castrat

 8. Jordi FerréJordi Ferré says:
  Jordi

  Ja va siguent hora de que es vegin més dones als caps de les empreses publiques i privades.

  • Aitor Canudas says:

   Totalment d’acord, ja va sent hora que la diferència disminueixi o desaparegui

   Fa 3 anys
 9. Vicente Amoretty MarquezVicente Amoretty Marquez says:
  Vicente

  Aplaudeixo aquesta iniciativa, el camí es fa caminant i la integració de la dona en tots els àmbits de la societat és imparable.

Deixa una resposta

App Store Google Play