Estalviar per festes? Amb 11Onze ho pots fer!
Nadal, rebaixes, l’inici de gener… estalviar durant aquestes festes marcades pel consumisme sembla impossible, però a 11Onze us donem uns quants consells per fer possible l’impossible. Comença l’any amb una bona planificació econòmica.
Entre els regals que fem a les nostres persones properes, els que fem per compromís, els àpats fora de casa i tot el que comprem per fer-los a casa, sumen una xifra que sovint és més alta del que voldríem. T’ha passat mai començar el mes amb una quantitat clara per estalviar i, en acabar el mes, veure que les despeses s’han menjat tot l’estalvi? A tots ens ha passat alguna vegada, i tot i que sabem que mal de molts no és consol, el que farem és posar-hi remei, i donar-te consells perquè puguis controlar les teves despeses durant les festes.
Una balança en equilibri precari
Equilibra la balança entre què vols gastar i què pots gastar. Sembla el punt més bàsic, però a l’hora de la veritat, quants de nosaltres fem pressupostos amb la nostra economia personal? Com ja saps, la regla número u de l’estalvi és definir ingressos i despeses. En l’apartat d’ingressos apuntarem els diners que entren al compte, i en l’apartat de despeses apuntarem tot allò que, tant sí com no, hem de pagar cada mes, els costos fixos, com ara el lloguer, les assegurances o l’escola.
L’import restant és el que podràs destinar a gastar i estalviar. Et recomanem definir primer de tot la quantitat a estalviar, i deixar la resta per gastar. Si saps que, per festes, per vacances d’estiu o en època d’aniversaris, se te’n va el pressupost irremeiablement, un consell pot ser que cada mes destinis una quantitat determinada per cobrir aquestes despeses extraordinàries. Com una guardiola, pensada perquè la puguis fer servir quan ho necessitis.
En què gastem més diners?
Per festes hi ha dos punts clau en què se’ns en van els estalvis: els àpats i els regals. En el primer cas, aquest any les restriccions per la Covid ens impedeixen fer trobades, per tant, econòmicament ens pot beneficiar. En cas de sortir, és recomanable comparar diversos restaurants i preus, ja que en dies assenyalats aquest preu se sol disparar. Un truc per controlar la despesa és definir prèviament la quantitat màxima que volem gastar. D’aquesta manera, no se’ns anirà el pressupost.
Pel que fa als àpats a casa, una solució per no assumir tot el cost pot ser repartir-lo. A tots ens agrada ser els amfitrions i poder convidar a casa nostra, però cal tenir en compte que en funció de l’àpat la despesa pot ser superior a la prevista. Repartir-se el menú, fer que ens convidin al beure i a les postres, o bé dividir costos en finalitzar, pot ser una manera de gaudir dels nostres familiars i amics sense que afecti la nostra economia. Per altra banda, sabem que els regals són la principal despesa durant les festes de Nadal i Reis, i per això us hem elaborat una llista de deu consells per organitzar les vostres compres.
El parany de les ofertes
Quantes vegades ens ha passat que comprem productes que ni tan sols ens havíem planejat comprar simplement perquè l’oferta era irrepetible? Una oferta ens alerta que aquell producte està al nostre abast: és un ara o mai. I, evidentment, l’acabem comprant tot pensant en els diners que ens estalviem respecte al preu original.
Però la principal pregunta a fer-nos és si estàvem disposats a comprar-ho pel preu original. Realment ens fa falta? Ho farem servir? Deixar-nos endur per aquesta falsa sensació d’estalvi l’únic que ens genera és una despesa addicional amb la qual no comptàvem. Davant les ofertes, no abaixem la guàrdia i rumiem tant en la utilitat que donarem al producte com en el preu que estem pagant. I tot el que és secundari i que no entri dins el pressupost mensual, podrà esperar fins al mes vinent. Avança’t a les teves despeses i pren el control de la teva economia!
11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.
Gràcies per mantindre’ns informats👍
👏
Gràcies, Daniela!!!
Molt be.
🙏
Entrades i sortides ,es e certament la manera d’equilibrar la balança
Així és Alícia, és la forma de mantenir l’equilibri. Gràcies pel comentari.
Bona reflexió. Amb el propòsit de seguir aquests consells aquest Any Nou. 😉
Celebrem que t’hagi agradat, Francesc!!!
Ok 👍
Moltes gràcies, Josep!!!
Bons consells
Moltes gràcies pel teu comentari, Manel!!!
La “tècnica” exposada de com afrontar les despeses d’ aquestes festes és bona, la balança sempre funciona. Per arrodonir-la: Gravar-nos en el subconscient el concepte nostrat “tenir mida”.
Especialment encertada la reflexió sobre les rebaixes: “La principal pregunta a fer-nos és si estàvem disposats a comprar-ho pel preu original. Ho farem servir?”
És evident que em de fer cadascú un exercici individual per canviar certs hàbits i combatre una mica aquests constants estímuls de consumisme capitalista i aprendre a diferenciar les necessitats reals dels capricis.
Molt bona reflexió Mercè i molt bones festes!
👌
💛