Ens queixem, però “som” més rics que mai

Les últimes dades de l’Agència Tributària mostren que l’Estat espanyol no havia tingut mai tants ciutadans ultrarics. La inflació, els preus dels lloguers disparats, els salaris estancats i la precarietat laboral no afecten les rendes més altes, que creixen un 25% i baten un nou rècord, superant els 15.000 contribuents.

 

El nombre de ciutadans amb uns ingressos anuals superiors als 601.000 euros ha augmentat un 25% fins a fregar els 15.200 individus, una xifra rècord que supera els 12.200 assolits el 2021. Aquestes són les dades que es desprenen de l’últim informe sobre de les declaracions d’IRPF corresponents a l’exercici del 2022 que ha publicat aquest mes l’Agència Tributària.

Tot i que aquestes dades només equivalen al 0.07% del total de declarants de l’IRPF des de l’inici de la crisi econòmica l’any 2007, la quantitat de contribuents que han declarat ingressos superiors a 601.000 euros ha crescut un 43,5% des dels 10.580 ciutadans que tenien aquestes rendes fa més d’una dècada.

Aquesta realitat està molt allunyada de la majoria dels contribuents, la major part dels quals (el 21,27%  o 4,9 milions de persones), van declarar entre 30.000 i 60.000 euros anuals, i 4,8 milions més, rendiments d’entre 12.000 i 21.000 euros (21,02 % del total).

A l’altra cara de la moneda, hi trobem 1,4 milions de contribuents (el 6,18% del total) que es van situar al tram més baix, entre 0 i 1.500 euros per a tot l’any, mentre que un total d’1,2 milions de declaracions, el 5,61% del total, va registrar un resultat de la declaració de 0% o negatiu, i aquí s’hi inclouen els perceptors de l’Ingrés Mínim Vital (IMV).

 

Les grans fortunes creixen en un 5,6%

Segons l’Informe sobre la Riquesa Mundial 2024 de l’Institut de Recerca Capgemini publicat el divendres passat, el nombre de persones amb un elevat patrimoni net i el seu capital van augmentar fins a nivells sense precedents l’any passat, impulsats per una recuperació de les perspectives econòmiques globals.

Concretament, l’estudi es fixa en el nombre de persones en el món que tenen almenys un milió de dòlars en actius invertibles, sense incloure el seu habitatge principal ni objectes de col·lecció. En total, la seva riquesa s’ha vist incrementada en un 4,7% en l’àmbit global, fins a assolir els 86,8 bilions de dòlars.

En el cas de l’Estat espanyol, 250.600 persones gaudeixen d’un elevat patrimoni net, un 5,6% més que el 2022, situant a Espanya en el lloc 15 de 25 del rànquing de països per població milionària. Estadístiques que confirmen que tot i el desgavell econòmic, cada cop hi ha més rics i continua augmentant la diferenciació entre classes socials.

 

Finança les demandes contra els bancs. Fes justícia i aconsegueix rendiments pels teus estalvis per damunt de la inflació gràcies a les indemnitzacions que hauran de pagar els bancs. Trobaràs tota la informació sobre Finança Litigis a 11Onze Recomana.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

Els rics més rics i els pobres més pobres

3min lectura

L’últim informe sobre la desigualtat publicat per Oxfam...

Economia

Existeix una alternativa al sistema extractiu?

3min lectura

La teoria evolutiva és molt més complexa que una reducció...

Economia

Els 25 empresaris més rics dels Països Catalans

3min lectura

Com cada any, la revista ‘Forbes’ ha publicat la llista...Equip Editorial Equip Editorial

    Deixa una resposta

    App Store Google Play