Cuina de Nadal amb el xef Adrià Subirana
Els dinars de les festes nadalenques sovint acaben passant factura a la nostra butxaca i aparell digestiu. En un nou episodi de La Plaça, Adrià Subirana, xef executiu d’Oyatsu Lap, ens explica com podem millorar els àpats de Nadal amb una cuina d’aprofitament i més equilibrada.
Segons un informe elaborat per la consultoria Deloitte, aquest any la despesa mitjana d’una família en menjar i beguda durant les festes nadalenques serà de 165 €. Una factura considerable davant la situació econòmica actual de moltes famílies.
Però per gaudir d’uns bons àpats de Nadal no és necessari gastar grans quantitats de diners, la cuina d’aprofitament, els vegetals i el sentit comú són els nostres aliats. Hem d’evitar l’excés de menjar, com explica Subirana, “tenim la mala tendència de fer menjar per vint persones quan només som cinc“, i també aconsella “introduir vegetals de temporada que poden reduir el cost considerablement”.
La importància d’un bon pollastre
El rostit de Nadal és un plat més que establert en la cultura culinària catalana que no falta a cap llar durant les festes. El pollastre amb prunes i pinyons és la base d’una recepta ben senzilla i amb moltes possibles variacions, però com apunta el xef d’Oyatsu Lab, “comprem un bon pollastre que tingui el pit petit i la cuixa grossa!”, els pollastres no volen, caminen, per tant, “si té la cuixa petita és que aquest pollastre no es movia!”.
I de postres torrons? No tothom és fan dels torrons, així que Subirana ens planteja una bona opció per mantenir la tradició del torró, però adaptada a gustos més lleugers fent “una mousse de torró amb iogurt, nata i mascarpone” que pot ser decorada amb una galeta o una mica de fruita.
11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!
👍
Gràcies, Manel!!!
Gràcies, bon article!
Moltes gràcies, Joan!!!
No hi havia pensat amb l’estructura del “pollastre caminat”. Enguany mi he fixat
Agraïm el teu comentari, Francesc!!!
Quina bona idea amb la mousse de torró per postres🙌
Moltes gràcies pel teu comentari, Laura!!!
La gran lliçó de l’any: el pollastre ha de tenir el pit petit i la cuixa grossa.
Hem de saber comprar i tenir un bon paladar per a diferenciar els productes. Aspecte i sabor, les etiquetes no ho diuen tot.
Per altra banda una bona escudella pel dinar de Nadal, el nostre dia de cel·lebració per excel·lència, no surt gaire cara, no cal menjar marisc.
Ho tindrem en compte, Mercè, i moltes gràcies pel teu comentari!!!
Doncs caldrà canviar la tendència fer menjar per a les persones corresponents!!👌
Moltes gràcies pel teu comentari, Jordi!!!