Cuina de Nadal amb el xef Adrià Subirana

Els dinars de les festes nadalenques sovint acaben passant factura a la nostra butxaca i aparell digestiu. En un nou episodi de La Plaça, Adrià Subirana, xef executiu d’Oyatsu Lap, ens explica com podem millorar els àpats de Nadal amb una cuina d’aprofitament i més equilibrada.

 

Segons un informe elaborat per la consultoria Deloitte, aquest any la despesa mitjana d’una família en menjar i beguda durant les festes nadalenques serà de 165 €. Una factura considerable davant la situació econòmica actual de moltes famílies. 

Però per gaudir d’uns bons àpats de Nadal no és necessari gastar grans quantitats de diners, la cuina d’aprofitament, els vegetals i el sentit comú són els nostres aliats. Hem d’evitar l’excés de menjar, com explica Subirana, “tenim la mala tendència de fer menjar per vint persones quan només som cinc“, i també aconsella “introduir vegetals de temporada que poden reduir el cost considerablement”.

La importància d’un bon pollastre

El rostit de Nadal és un plat més que establert en la cultura culinària catalana que no falta a cap llar durant les festes. El pollastre amb prunes i pinyons és la base d’una recepta ben senzilla i amb moltes possibles variacions, però com apunta el xef d’Oyatsu Lab, “comprem un bon pollastre que tingui el pit petit i la cuixa grossa!”, els pollastres no volen, caminen, per tant, “si té la cuixa petita és que aquest pollastre no es movia!”.

I de postres torrons? No tothom és fan dels torrons, així que Subirana ens planteja una bona opció per mantenir la tradició del torró, però adaptada a gustos més lleugers fent “una mousse de torró amb iogurt, nata i mascarpone” que pot ser decorada amb una galeta o una mica de fruita.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Consells per organitzar les compres de Nadal

4min lectura

A 11Onze us hem donat idees per no caure en les compres

Cultura

11 regals per a un Nadal més sostenible

5min lectura

Arriba el Nadal i tots ens trenquem el cap per trobar els

Sostenibilitat

Energia: per un Nadal conscient

3min lectura

Aquestes dates, la desmesura consumista del Black Friday



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
    Joan

    Gràcies, bon article!

  3. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    No hi havia pensat amb l’estructura del “pollastre caminat”. Enguany mi he fixat

  4. Laura León AmatLaura León Amat says:
    Laura

    Quina bona idea amb la mousse de torró per postres🙌

  5. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    La gran lliçó de l’any: el pollastre ha de tenir el pit petit i la cuixa grossa.
    Hem de saber comprar i tenir un bon paladar per a diferenciar els productes. Aspecte i sabor, les etiquetes no ho diuen tot.
    Per altra banda una bona escudella pel dinar de Nadal, el nostre dia de cel·lebració per excel·lència, no surt gaire cara, no cal menjar marisc.

  6. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Doncs caldrà canviar la tendència fer menjar per a les persones corresponents!!👌

Deixa una resposta

App Store Google Play