On fer el canvi de moneda quan viatgem?

Abans de sortir de viatge molts ens preguntem si és hem de portar diners en efectiu o fer servir les targetes. I si viatgem a un país que no té l’euro com a moneda oficial, ens sorgeix el dubte de quina és l’opció més adient per obtenir el millor tipus de canvi. Sara Casals, cap de producte júnior d’11Onze, respon a aquestes preguntes.

 

El costum i la facilitat de pagar amb targeta o directament des del mòbil formen part del nostre dia a dia gràcies a la revolució digital dels últims anys. Tanmateix, no tots els països segueixen el mateix ritme de desenvolupament que el nostre sistema financer, i ens podem trobar que el país al que viatgem no tingui una xarxa estesa de caixers automàtics, o les mateixes facilitats per pagar amb targeta a tots els establiments comercials.

Com apunta Sara Casals, “cal tenir en compte que en molts països, el pagament amb targeta no està tan estès, i no trobarem un caixer a cada cantonada”. Per altra banda, també hi ha un tema de seguretat, “la pràctica del robatori de dades de targetes bancàries està molt estès segons el país”, afirma Casals.

Abans de fer un canvi de moneda, has de tenir en compte que no és el mateix fer el canvi traient diners del teu banc que en un caixer en el país de destinació, o canviar divises en l’aeroport. Com explica Casals, “el tipus de canvi que ens ofereixen els nostres bancs és extremadament abusiu, i el mateix passa si canviem a les cases de canvi de l’aeroport de sortida”.

Per tant, el més recomanable és canviar els diners al país de destí. Però, on els canvio? La cap de producte recomana “evitar les cases de canvi de l’aeroport” i buscar establiments que ofereixin un tipus de canvi més favorable i amb menys comissions. Tanmateix, ens avisa que algunes cases de canvi anuncien que no tenen comissions, però després ens ofereixen un tipus de canvi menys favorable.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Tecnologia

Targetes virtuals per a compres segures

4min lectura

Les targetes virtuals són el principal mètode de pagament

11Onze

Les mil i una funcions d’El Canut

2min lectura

Obrir comptes amb IBAN europeus, diversificar els

Cultura

Turisme sostenible

7min lectura

El turisme és una de les indústries que mou més capital arreu del món.Equip Editorial Equip Editorial
 1. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Ho tindré en compte.

 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  👌 gràcies

 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Moltes gràcies per la informació👌

 5. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Molt interessant.

 6. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Ho tindré en compte.

 7. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Gràcies per aquestes recomanacions.

  • Mireia Cano says:

   Imprescindibles per a encarar els viatges d’estiu! Gràcies a tu, Manel. 😊

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play