Ha arribat la fi de les contrasenyes?

En tenim més de les que podem recordar i, gràcies a la biometria, les contrasenyes sembla que van pel camí de l’extinció. Però realment estem preparats per un món sense contrasenyes? 

 

Crear i recordar multitud de contrasenyes que compleixin requisits cada cop més específics per millorar-ne la seguretat s’ha convertit en un maldecap que tots ens voldríem estalviar. Això ha provocat que molta gent sempre utilitzi les mateixes contrasenyes i les creï senzilles de recordar. Per tant, menys segures.

Moltes empreses ja requereixen que els seus empleats actualitzin les seves contrasenyes regularment, i que continguin caràcters especials per fer-les més complexes i així intentar pal·liar els problemes de seguretat. Tanmateix, és impossible eliminar tots els riscos relacionats amb el factor humà i la tendència a escollir l’opció menys incòmoda, encara que pugui comprometre la seguretat.

La doble autenticació i la biometria arriben per substituir un sistema de contrasenyes que s’ha quedat obsolet a l’hora de garantir la seguretat a la xarxa. L’agent 11Onze Xavi Viñolas ens en fa cinc cèntims.

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

Protegir-nos en l’era de Pegasus

7min lectura

James Sène, president de l’empresa de tecnologia

Tecnologia

El final de les cookies

6min lectura

Si mai has estat cercant un producte en una pàgina web i, en navegar després per una

Finances

Tecnologia i finances

3min lectura

És probable que, més d’hora que tard, la banca tradicional acabi desapareixent.Equip Editorial Equip Editorial
 1. Josep RouraJosep Roura says:
  Josep

  Doncs a mi m’agraden molt més les contrassenyes, perquè la petjada dactilar o l’iris de l’ull, si ho necessitem, no els podrem canviar mai, en canvi les contrassenyes sí. Imagineu que podeu desbloquejar el mòbil amb el dit, doncs serà molt fàcil, per la policia per exemple, fer que el desbloquegis.
  A més a més, hem de ser moooolt curosos decidint a qui regalem unes dades tan sensibles i personals, perquè ja ens tindran “fitxats”.

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Interessant la teva reflexió, Josep.
   La biometria és, sens dubte, el mecanisme d’autenticació més segur que hi ha. També els dobles factors d’autenticació afegeixen un plus de seguretat a les contrasenyes tradicionals. Una altra cosa és que la policia decideixi incomplir la llei, forçant una persona a accedir la seva informació personal. Això, que jo sàpiga, només ho pot autoritzar un jutge.
   Gràcies per plantejar-ho, Josep!

   Fa 2 anys
 2. Laura León AmatLaura León Amat says:
  Laura

  Doncs m’agrada molt més totes aquestes dobles validacions i aprofitar la biomètrica

  • AlbertAlbert says:
   Albert

   Sí; és molt més còmode i transmet prou seguretat. Gràcies, Laura!

   Fa 2 anys
 3. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Realment tenim moltes contrasenyes i hem de tenir-les ben guardades, si pots en servidor local i amb doble autenticació. Amb la biometria podrem alliberar-nos de tenir un munt d’elles. De tota manera seran contrasenyes que estaran a la vista de tothom. Haurem de veure com evoluciona el seu desplegament i ús.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Doncs sí, Pere, haurem de veure com anirà tot plegat… Moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 2 anys
 4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 5. Jordi FerréJordi Ferré says:
  Jordi

  Em sembla be la biometría, pero les contrasenyes també. Amb les contrasenyes fem treballar la memoria, que ja va bé pel cervell.

 6. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  La biometria és una font de seguretat molt alta (jo diria que de les més altes que hi ha avui per avui) però el factor humà en molts moments pot ser determinant si no s’utilitza correctament,

 7. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 8. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Gràcies Xavier es cert el tema d’animals de costums,però així que t’acostumes al reconeixement biometric es molt més còmode,segur com bé dius i ràpid

 9. J.Carles PlanasJ.Carles Planas says:
  Josep Carles

  Perfecte

 10. Daniela SimónDaniela Simón says:
 11. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play