11Onze a Energia: Podem fer regals sostenibles?

L’increment del consumisme durant les festes nadalenques està renyit amb la sostenibilitat? Què és el més important que tenim en compte a l’hora de comprar un regal? Iu Alemany, responsable de Back Office i Atenció al Client d’11Onze, visita el programa Energia per parlar de com podem fer uns regals més sostenibles aquestes festes.

 

Els petits canvis en els nostres hàbits de consum que duguem a terme aquestes festes per reduir la nostra petjada de carboni poden significar impacte mediambiental positiu pel planeta, i això inclou també la selecció dels regals. Es tracta de poder gaudir de les tradicions nadalenques sense caure en la desmesura consumista, ni deixar de banda un consum conscient que s’avingui amb els nostres principis.

Energia i economia

Com afirma Alemany, “vivim en un moment on tenim una crisi energètica i financera terrible, i ha arribat el moment de fer regals amb exemple”. Per la part econòmica, la inflació ha devastat el valor dels nostres estalvis, per tant, per què no regalar un valor segur que perduri al llarg del temps? Una bona proposta és regalar un metall preciós com l’or, “d’aquí a un any, 100 euros tindran un valor de 90 euros per culpa de la inflació, mentre que la mateixa quantitat en or tindrà un valor de 105 o 110 euros”.

En l’àmbit energètic podem aplicar els mateixos principis de sostenibilitat a l’hora de fer un regal. Des del punt de vista individual tots podem contribuir a l’estalvi de recursos i predicar amb l’exemple. Pot ser tan senzill com “regalar un endoll programable o comprar una mini placa solar on hi podem carregar el mòbil o qualsevol dispositiu electrònic”, apunta Alemany.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

11 regals per a un Nadal més sostenible

5min lectura

Arriba el Nadal i tots ens trenquem el cap per trobar els

Comunitat

Per una compra conscient

3min lectura

Que si té de tot, que si serà de la seva talla, que si li agradarà

Sostenibilitat

Energia: per un Nadal conscient

3min lectura

Aquestes dates, la desmesura consumista del Black FridayEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Molt bons consells

 3. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Petits canvis…Hem provat les tires Natulim i n’estem satisfets!

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Sí, van bé i ocupen molt poc espai a l’armari, la veritat és que són molt pràctiques. Moltes gràcies pel teu comentari, Francesc!!!

   Fa 2 anys
 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Very fine!!👏👏👏🤳 I couldn’t say it better: we must change our habits towards sustainability👌

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Ben dit, Jordi, alguns canvis haurem de fer en el nostre dia a dia per millorar la sostenibilitat del planeta. Moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play