11Onze Business i la depreciació de l’euro

L’euro s’ha depreciat un 15% el darrer any, cotitzant a mínims que no s’havien vist en dues dècades. Això intensifica la pressió inflacionista i encareix els costos de moltes empreses catalanes que operen en l’àmbit internacional. Amb 11Onze Business el teu negoci tindrà un compte multidivisa que et permet protegir els teus diners davant la caiguda de l’euro.

 

L’índex de gestors de compres, PMI (Purchasing Managers’ Index), un indicador macroeconòmic per mesurar cap on es mou l’economia europea, assenyala que la preocupació al voltant de la conjuntura econòmica actual segueix augmentant i la confiança empresarial cau fins als nivells vistos en plena crisi sanitària.

Tanmateix, el PMI apunta que la creixent caiguda de l’activitat empresarial fa inevitable que la zona euro entri en recessió. Una desacceleració econòmica que sembla imparable donada la complicada situació geopolítica actual. Aquesta por a una recessió econòmica, esperonada per la pujada dels tipus d’interès dels bancs centrals per combatre la inflació, està fent minvar el valor de l’euro envers divises més estables com el dòlar.

Paral·lelament, el sabotatge als gasoductes Nord Stream 1 i 2 han frustrat qualsevol esperança d’alleujar la crisi energètica mitjançant la renegociació dels llaços comercials amb Rússia. Ha desaparegut, per tant, l’únic as a la màniga que tenia Europa per fer front a la pujada de preus imparable del gas liquat importat des dels Estats Units, cosa que desestabilitza encara més l’economia europea i el valor de l’euro.

 

Diversificar divises davant la davallada de l’euro

En aquest context, la debilitat de l’euro s’ha vist reforçada per la inusitada fortalesa del dòlar, amb la moneda europea arribant a cotitzar per sota del dòlar. Tanmateix, és molt possible que la Reserva Federal no tingui més remei que seguir apujant els tipus d’interès per controlar la inflació i, com a conseqüència, afeblint altres divises.  

Tot i que la caiguda de valor de l’euro enfront del dòlar beneficia les exportacions d’algunes empreses, oferint l’oportunitat d’expandir-se a altres mercats, la forta dependència d’Europa en hidrocarburs cotitzats en dòlars ha disparat el valor de les importacions de productes energètics, agreujant el dèficit comercial en la Zona Euro.

En una conjuntura d’alça del tipus de canvi, aquelles empreses que tenen diners o inversions en moneda estrangera en poden sortir beneficiades. El compte d’11Onze Business et dona accés al mercat Forex, així com l’opció d’obrir subcomptes multidivisa per diversificar el risc del tipus de canvi nominal entre dues o més divises.

Per exemple, si al gener haguéssim canviat 10.000 euros a dòlars, n’hauríem obtingut 11.298. I ara, aquests dòlars han pujat de preu, de manera que si els tornéssim a canviar ara ens en donarien 11.568 €. 10.000 € s’haurien convertit en 11.568 €, aportant un increment del 15,68%. D’aquesta manera assoliríem doble protecció: respecte a la davallada de l’euro davant del dòlar, i enfront de la pèrdua de valor d’un 9,1% causada per la inflació prevalent.

El compte d’11Onze Business et permet operar de manera senzilla i intuïtiva amb 28 divises arreu del món, i així evitar tenir els teus diners immobilitzats en euros. Això et facilitarà enviar diners a un tipus de canvi molt competitiu, sense comissions ocultes, i amb visualització en temps real dels pagaments oberts per l’empresa.

 

Si vols que el teu negoci faci un gran salt, utilitza 11Onze Business. El nostre compte d’empresa i autònoms ja està disponible. Informa-te’n!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

La fase de proves d’11Onze Business

2min lectura

El primer IBAN disponible és del Regne Unit i, durant els primers

11Onze

Encara no t’has sumat al gran salt d’11Onze?

3min lectura

L’entitat financera afronta els darrers dies de la ronda pública

Economia

Tot el que cal saber sobre la nova banca

4min lectura

Encara et preguntes què és, ben bé, una fintech?Equip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
 3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  La inversió en divisa, no la contempleu pels particulars?

  • James SeneJames Sene says:
   James

   Hola Manuel, passada la fase beta del compte business, posarem facilitats als comptes particulars actuals l’accès a gran part dels serveis business i IBAN del regne unit. I ho farem practicament pel mateix cost que tenen els comptes particulars ara mateix. Varem prometre en el llançament del canut que el canvi de IBAN es podria fer sense cost en el moment en el que ho poguem oferir amb la máxima seguretat i aglitat . Per tant cumplirem. 🙏🏿

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play