Què és la construcció sostenible?

La creixent preocupació social pel desenvolupament sostenible està transformant el sector de la construcció. Considerar l’impacte mediambiental en tot el procés de construcció d’edificacions és la base de l’arquitectura sostenible. Parlem d’aquesta nova tendència del mercat immobiliari amb Alfredo Acosta, arquitecte tècnic, i Gemma Vallet, directora de 11Onze District.

 

Per construir d’una manera sostenible s’ha de tenir en compte l’impacte mediambiental de tot el cicle de vida de l’edifici. L’elecció dels materials de construcció, la gestió de residus, l’eficiència energètica, i l’ús d’energies de fonts renovables són alguns dels factors en què es basa aquest nou model d’edificació que està entrant amb força a un sector que semblava inamovible.

Tot i això, incorporar la sostenibilitat en l’àmbit de la construcció immobiliària, en gran part basat en l’especulació, no és feina fàcil. Com apunta Acosta, “la promotora clàssica mira metres quadrats, rendibilitat… especulació pura i dura.”

Millorar la qualitat de vida i salut de les persones

El desenvolupament d’una construcció sostenible no només ha d’estar basat en elements purament tangibles que beneficiïn el mediambient, sinó que també ha de ser coherent amb els principis i valors que faciliten el benestar de les persones.

Per exemple, el disseny de zones comunes que incorporin la presència de la natura i facilitin la bona convivència entre els veïns és un factor sovint intangible, però no per això menys important a l’hora de millorar la qualitat de vida de les persones que comparteixen aquest espai.

En aquest context, neixen nous models de convivència, com el ‘cohousing’ o vivenda colaborativa, que donen resposta a la dificultat que tenen alguns col·lectius de la societat per a accedir al mercat tradicional de l’habitatge. Com explica Acosta, es tracta de “compartir espais i serveis comuns, però respectant la privacitat i intimitat, amb la idea de crear i cohesionar una comunitat, entenent els criteris de cada persona”.

 

Si vols conèixer una assegurança justa per a la teva llar i per a la societat, descobreix 11Onze Segurs.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

L’habitatge

6min lectura

Només el 15,8% de la població jove està emancipada, la pitjor dada en dècades.

Comunitat

Què acceptar i què no en llogar un habitatge

4min lectura

En el mercat immobiliari, i concretament en el del lloguer

Management

Vuit punts a revisar en una assegurança

6min lectura

T’has llegit la pòlissa de la teva assegurança de la llar?



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Bona explicació👍

  3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    La comunitat per davant l’individualisme ,sistema tribal ,m’agrada

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Sí, tal qual, com 11Onze. Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!!!

      Fa 1 any
  4. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    Es un gran pas endavant el fet de considerar que la sostenibilitat no és només salvar el planeta, sinó el sistema que ha de facilitar el benestar de les persones, dels éssers humans.

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Una molt bona definició, Mercè, i moltes gràcies pel teu comentari.

      Fa 1 any

Deixa una resposta

App Store Google Play