La inflació, el corcó dels estalvis

A hores d’ara tots som conscients que la inflació es coneix com a una pujada generalitzada dels preus que fa perdre valor als nostres estalvis. Albert Chic, agent d’11Onze, fa una anàlisi de la situació econòmica actual, i ens detalla possibles solucions per fer front a una inflació desbocada. 

 

“La segona meitat del 2021, la inflació a casa nostra va superar el 5%. Una xifra sense precedents en els darrers 30 anys”, afirma l’Albert Chic. Aquesta pujada de preus, juntament amb la pèrdua del valor real de la moneda, provoca una gran reducció del patrimoni monetari de la població, que veu com els seus estalvis s’esvaeixen sense ni tan sols sortir del banc.

La disrupció a la cadena de subministraments i l’encariment de les matèries primeres provocada per la crisi sanitària expliquen una part de la pujada de preus, però com explica Chic, “també un altre fenomen com la Greenflation (inflació verda)”, una pujada de preus provocada per l’increment en la demanda de minerals imprescindibles per les energies renovables, “com ara els cotxes elèctrics, les turbines eòliques o els panells solars”.

La inflació podria baixar en la segona meitat del 2022

Com explica l’agent d’11Onze, “tot i que està per veure l’impacte de les mesures pal·liatives del govern espanyol, els pronòstics assenyalen que la inflació es mantindrà elevada durant la primera meitat del 2022”, a la que seguiran uns mesos “d’etapa baixista”.

Si aquestes mesures es mostressin insuficients per reduir la taxa d’inflació, el Banc Central Europeu (BCE), “es veurà obligat a aplicar una política més dràstica, accelerant la retirada d’estímuls econòmics, apujant els tipus d’interès, i reduint els programes de compte de deute”, apunta Chic.

 

Si vols conèixer opcions superiors per rendibilitzar els teus diners entra a Fons Garantits. Des d’11Onze Recomana et proposem les millors opcions del mercat.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

La devaluació de l’euro agreujarà la inflació

4min lectura

Quines conseqüències tindrà la devaluació de l’euro respecte al

Finances

Diccionari de la inflació

1min lectura

Descobreix què volen dir els diferents conceptes vinculats a l’evolució de l’Índex de

Cultura

Hiperinflació

3min lectura

Les últimes dades proporcionades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE)



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Sí, a mí també m’ha agradat molt l’article👍

    • Mireia Cano says:

      Ho celebro, Jordi! Estar informats sobre aquests temes és imprescindible actualment. 👌🏻

      Fa 2 anys
  3. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    No tothom tenim 125k, per invertir en fons garantits😅.
    Molt bon article.

Deixa una resposta

App Store Google Play