11ONZE TV

Ep. 6 | Abusos bancaris: Discriminació IBAN

Tenir IBAN, és a dir comptes, en altres països europeus és cada vegada més comú i és una de les principals propostes d’11Onze. Quins avantatges té? En parlem amb el Cap Legal d’11Onze Arcadi Sala-Planell. Sabrem com ens afecta en el cas que s’aprovi l’avantprojecte de seguretat nacional que impulsa el govern espanyol i què hem de fer quan alguna companyia ens discrimini per tenir un IBAN no espanyol.

11Onze
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Gràcies Arcadi!

 2. Miquel MartíMiquel Martí says:
  Miquel

  Es planteja en aquest video la qüestió que estan imposant sancions o bé posen molts problemes per treballar amb IBAN’s extrangers, però no es dona cap solució a aquest problema, llavors em passarà el mateix si tinc un compte d’11onze amb IBAN forani… o bé no us heu explicat bé, o bé no heu dit cap solució, cosa que em deixa amb els mateixos dubtes….

  • Pere Saus Marin says:

   Si escoltes el PODCAST amb atenció, Miquel, veuràs que si hi ha un procediment per impedir que això passi. S’està vulnerant una llei europea i això porta sempre repercussions . ^_^

   Fa 3 anys
 3. Jordi Grabolosa VilaJordi Grabolosa Vila says:
  Jordi

  hola, som uns quants en aquest mateix post interessats en obtenir més informació al respecte de si informareu de les obligacions que comporta en cas de tenir més de 50 mil euros a l’estranger. Com és que cap agent diu res al respecte? 🤷‍♂️

 4. Laura León AmatLaura León Amat says:
  Laura

  Cada postcad aprenent més 👍

 5. Jordi Vilà HuesoJordi Vilà Hueso says:
  Jordi

  En cal més informació sobre la fiscalitat de tenir estalvis fora del domini de la Hisenda Espanyola (model 720, etc). Si us plau, podeu ser més específics? Gràcies.

  • AlbertAlbert Chic Giménez says:
   Albert

   Per tal d’aprofundir en aquest aspecte, el meu suggeriment és que te n’informis directament a l’Agència Tributària, o bé, a associacions de consumidors o a la teva gestoria de confiança. Gràcies pel teu comentari, Jordi!

   Fa 3 anys
  • Pau PinósPau Pinós says:
   Pau

   A mi també em preocupa el tema del model 720

   Fa 3 anys
 6. Joan RoviraltaJoan Roviralta says:
  Joan

  Us heu plantejat tenir cap oficina física al país per tal de poder oferir informació i assessorament personalment?

  • AlbertAlbert Chic Giménez says:
   Albert

   Joan; la informació ha estat publicada des d’un bon principi i es continuarà donant a través del nostre servei prèmium d’atenció personalitzada, 24 hores al dia i els 365 dies de l’any.

   Fa 3 anys
 7. Joan RoviraltaJoan Roviralta says:
  Joan

  Per poder disposar dels estalvis per poder fer pagaments amb targeta de crèdit/dèbit, qui ens la facilitaria?

 8. Joan RoviraltaJoan Roviralta says:
  Joan

  En cas de voler transferir els estalvis des d’un banc de la Península i sota control del Banc d’Espanya, quines gestions caldria fer?

  • AlbertAlbert Chic Giménez says:
   Albert

   Hola, Joan. Aquesta serà una operació molt senzilla de fer amb la nostra super-app per a mòbil, El Canut. Ho podràs veure ben aviat.

   Fa 3 anys
 9. Àngel Mir MauriÀngel Mir Mauri says:
  Àngel

  No entenc perquè m’heu borrat el meu comentari d’ahir, no vaig dir res malament, ni sense educació, només preguntava una informació prou important de saber, com ara és qui custodiarà les nostres dades inclòs el saldo dels comptes, i quins sistemes de seguretat teniu. Si no podem preguntar, ja podem plegar.

 10. EduMC

  Clar que si! La banca espnyola ja ha robat bastant…que els bombin!..

 11. montse cabanasmontse cabanas says:
  montse

  Molt bon aclariment! tinc una pregunta. No per sortides de diners, sino per entrades. Et pot obligar el gobierno ( en el cap per exemple de que cobris una pensió o una invalidesa) a que tinguis un compte a Espanya? per ingresar-te? et pot obligar la teva empresa tenir un compte a Espanya per ingresar-te la nòmina? Gracies

  • AlbertAlbert Chic Giménez says:
   Albert

   Segons la legislació vigent actualment a la UE i zona SEPA en relació amb l’IBAN, això seria una actuació il·legal, circumscrita en la discriminació d’IBAN, com s’explica a La Plaça,

   Fa 3 anys
 12. Laura CarlúsLaura Carlús says:
  Laura

  Desavantatges??? Cap ni un 👍👍👍

 13. Saul PriorSaul Prior says:
  Saul

  que graciós! quan l’entrevistat es surt del guió o es deixa alguna cosa, l’entrevistador ja l’afegeix o el corretgeix. Suposo que després de gravar li va caure una reprimenda per no seguir fil per randa lo acordat.
  Molt trist com enganyeu amb les “evidencies” que no son tal i els falsos records. El Popular no va tancar deixant a la gent sense estalvis, al Popular només van perdre els diners els accionistes, els comptes van quedar intactes. I de corralito no s’en parla. Es molt temerari ficar por a la gent amb aquestes coses, però estem tranquils, els cuatre gats d’aqueta “comunitat” (futurs clients vaja) no faran correr el pànic… com a molt us els guanyareu perquè son molt catalans i españa es la peste (com si els diners a frança o estonia estiguessin més segurs.
  Está clar per a quin tipus de client es aquest nou “banc internacional” i em queda cada cop més clar com aquest allau de comentaris bondadosos amb les vostres publicacions formen part del marketing pagat de la plataforma. Rastrero… molt rastrero

 14. Ramon PuigRamon Puig says:
  Ramon

  Bona explicació, clara i concisa, espero no prendre mal amb els bancs espanyols, jo confio amb 11ONZE.

 15. Carles Mesegué riusCarles Mesegué rius says:
  Carles

  Al final resulta que 11onze no es ni serà un banc, tant sola un intermediari. Costarà molt de Fer entendre tot això.

  • AlbertAlbert Chic Giménez says:
   Albert

   De mica en mica, Carles. Per això hi ha aquest gran esforç dels continguts de La Plaça que permeten empoderar-nos i aprendre’n tots plegats. Gràcies per ser-hi!

   Fa 3 anys
 16. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  L’explicació com sempre molt clara m’ha fet contenta saber que els meus diners estaran protegits de l’Estat ñol
  Gràcies 11Onze,gràcies Arcadi

 17. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
  Ricard

  Molt ben explicat

 18. Jordi Grabolosa VilaJordi Grabolosa Vila says:
  Jordi

  Moltes gràcies per tota la informació. Actualment ja sóc usuari d’altres fintech amb IBAN estranger, però el meu dubte és que tinc entès en l’obligatorietat de declarar a Hisenda si es tenen més de 50 mil euros a l’estranger. És correcte? Gràcies!

 19. Rosa Pinadella DinaretRosa Pinadella Dinaret says:
  Rosa

  Genial Arcadi! I si cal, perfecte que 11 ens ofereixi la legislació per argumentar la queixa al central, gràcies,
  Salut!

 20. Jordi GilJordi Gil says:
  Jordi

  Fantàstica explicació per part de l’Arcadi. Que fàcil ho tenim els “tontos” en aquesta matèria.

  • AlbertAlbert Chic Giménez says:
   Albert

   Sí, Jordi, l’Arcadi en sap un niu! Gràcies per la teva bona valoració!

   Fa 3 anys
 21. Francesc Rossell EliasFrancesc Rossell Elias says:
  Francesc

  Cal tenir una cosa clara, som ciutadans de la Unió Europea. Per això podem tenir els nostres diners en qualsevol entitat de la Unió, la que sigui.

  Fins i tot tinc dubtes que l’obligació de declarar si tens més de 50.000 € en un altre estat de la Unió pugui ser legal. Les que estan obligades a declarar són les entitats financeres.

 22. Guillem Maura RayoGuillem Maura Rayo says:
  Guillem

  Podré portar el meu pla de pensions a 11, en un compte corrent de la meva eleccions al banc de la UE, o SEPA, que jo triï ?, u fer aportacions mensuals com fins ara?, la meva empresa ingressarà la meva nòmina al nou compte, en un banc europeu?

  • AlbertAlbert Chic Giménez says:
   Albert

   Progressivament anirem oferint nous productes financers a la nostra comunitat i, alhora, anirem explicant en detall les seves característiques. Gràcies per la teva participació, Guillem! Et recomanem seguir atent a La Plaça, on anunciarem cada producte i servei en el seu moment.

   Fa 3 anys
 23. Anselm ExpósitoAnselm Expósito says:
  Anselm

  Home, els clients del Banc Popular no van perdre els diners. Qui va perdre els diners invertits van ser els accionistes del banc, fossin clients o no. Una altre cosa es que regales al Santander, perquè si feia fallida, en realitat l’Estat Espanyol hauria d’haver cobert la garantia dels 100.000 euros i això hauria pogut provocar un efecte dominó sobre tot el sistema bancari.

  • AlbertAlbert Chic Giménez says:
   Albert

   Moltes gràcies, Anselm, per la teva aportació tan aclaridora!

   Fa 3 anys
 24. Jordi PascalJordi Pascal says:
  Jordi

  T’adones de la realitat i de la fragilitat del sistema bancari de l’Estat Espanyol.
  Molt bona explicació.
  Moltes gràcies

 25. Josep Montfort SerraJosep Montfort Serra says:
  Josep

  La resposta que 11onze no és dedica a l’assessoria fiscal està totalment fora de lloc, atès que la pregunta té tot el sentit del món. Però no només això, confondre la Declaració de Renda amb la Declaració Informativa Model 720 de béns a l’estranger, em sembla molt greu. També, qualificar ONZE com a “intermediador financer” em crea molts dubtes, intermediar entre qui?

 26. daniel bialdaniel bial says:
  daniel

  Jo tinc un iban en una entitat dalemana i cap problema. Quan faig una transferència del meu compte bancari a l’entitat alemana ho haig de fer com a transferència internacional i ja està. Els diners arriben d’un dia per l’altre.

 27. Peter EstelaPeter Estela says:

  Molt bona informacio per molta gent. Quin iban tendremos? De quin país?? Gracies

  • Mireia Sitjà López says:

   Gràcies Peter , tindràs tota la informació quan sortim el dia 01 en el Canut!

   Fa 3 anys
 28. Peter EstelaPeter Estela says:

  Bona información. Útil per molts gent. Una pregunta, la licencia bancaria d on serà? Gracies

 29. Xavier FossasXavier Fossas says:
  Xavier

  Sis-plau digueu-li a aquest sinyó que no és “LA CONTA CURREN”, quina angúnia sentir-ho… en català se n’hi diu “EL COMPTE CORRENT”. Tampoc és “al iban” sinó “l’iban”

 30. Joaquim SafontJoaquim Safont says:
 31. Jesus Manuel Nuňez TizadoJesus Manuel Nuňez Tizado says:
  Jesus Manuel

  A veure si tothom hu tenim clar, tenir diners al estranger no es cap delicte i més si són diners que han sortit d’un compte corrent espanyol. El que passa és que haurem de declarar els imports quan passin de 50.000€.
  Però res més cap estat d’Europa et pot obligar a tenir els diners al seu país, a més a més molt aviat també el podrem tenir al BCE.

  • Antoni PuigAntoni Puig says:
   Tonet

   Gràcies. Almenys hi ha algú que informa. Si algú més pot ampliar aquesta informació ho agraïria No cal que sigui un “assessor fiscal”.

   Fa 3 anys
  • Sergi Llorca GarciaSergi Llorca Garcia says:
   Sergi

   O sigui, si tinc menys de 50000€ ho he de declarar a hisenda?

   Fa 3 anys
 32. Luis Miguel LopezLuis Miguel Lopez says:
  Luis Miguel

  Moltes gracies👏🏻👏🏻

 33. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 34. Josep RosJosep Ros says:
  Josep

  Un post més que interessant, fa obrir els ulls més enllà.

 35. Antoni PuigAntoni Puig says:
  Tonet

  A veure, tenir un compte a 11Onze pot tenir una implicació amb hisenda que no té tenir un compte als bancs habituals a Espanya. Informar d’això és “dedicar-se a l’assessoria fiscal”?. M’esperava una altra resposta, sincerament.

  • Jordi Grabolosa VilaJordi Grabolosa Vila says:
   Jordi

   Molt d’acord. Si operar amb 11Onze genera unes obligacions amb hisenda, crec que s’han d’explicar bé. Realment, jo també hagués esperat un altre tipus de resposta que la donada per part d’en James.

   Fa 3 anys
  • Marcel·lí Camats RodaMarcel·lí Camats Roda says:
   Marcel·lí

   Doncs estic igual que tu… no entenc com en James (que és el president d’11Onze) pot quedar-se tant ample dient això (sembla una resposta clàssica d’un gestor qualsevol d’un banc a Espanya: poques ganes de resoldre problemes ni d’empatitzar amb el client quan planteja quelcom. Que no volem més problemes!)
   De fet, havent escoltat l’Arcadi (i, sobretot, l’entrevistador), la veritat, no em dona prou confiança si tot el que expliqueu ho feu amb aquest to i aquest biaix (i mira que estic molt il·lusionat d’operar amb vosaltres, de debò).
   Per exemple, podeu afirmar sense miraments que tots els clients dipositants al Banc Popular ho van perdre tot? O potser només els accionistes?
   Els clients hem de ser exigents amb projectes com 11Onze, perquè volem sentir-nos especials… i no especialment enganyats.
   Si us plau, més seriositat si voleu que creguem amb vosaltres… Molta sort!

   Fa 3 anys
 36. Antoni PuigAntoni Puig says:
  Tonet

  Queden clars els avantatges i inconvenients dels comptes fora d’Espanya. Ara bé, haurieu de fer un monogràfic sobre el model 720 d’hisenda, i l’obligació a declarar el patrimoni a l’estranger, inclòs els comptes corrents a partir de 50.000€ si no tinc mal entès. Com funciona i què farà 11Onze al respecte?

  • James SeneJames Sene says:
   James

   11onze no és dedica a l’assessoria fiscal, la Declaració de renda és deure del ciutadà. No podem barrejar els conceptes.

   Fa 3 anys
 37. James SeneJames Sene says:
  James

  Valent Arcadi ✊🏿

Deixa una resposta

També et pot interessar

Finances

Ep. 3 | Abusos bancaris: clàusules hipotecàries

14:24

Hi ha més de 80 clàusules hipotecàries abusives i les

Finances

Ep. 4 | Abusos bancaris: clàusules terra

10:43

Amb la baixada de l’Euríbor els bancs es van posar d’acord per

Finances

Ep. 5 | Abusos bancaris: despeses hipotecàries

10:42

Les despeses de notaria, de gestoria, d’obertura, deApp Store Google Play