11ONZE TV

Estalvi vs. Inversió

David López

Amb la gran irrupció que ha tingut aquesta pandèmia en les nostres vides. Molta gent es fa la mateixa pregunta. Que és millor estalviar o invertir? Quins avantatges i inconvenients té estalviar? A l’hora d’invertir, sortiré guanyant? És arriscat invertir? En aquest breu vídeo podràs veure l’efecte que té la inflació en la nostra vida i en els nostres estalvis. Així com un petit exemple pràctic el qual t’ajudarà a entendre com, el fet d’estalviar a molt llarg termini, pot provocar que també tinguis pèrdues, i que el valor que té avui en dia el teu diner, d’aquí a uns anys ja no sigui aquest, sinó menys. Podràs veure un petit exemple d’inversió i com ajudaria als teus estalvis en un escenari idíl·lic. Si vols entendre les diferències entre aquestes dues maneres de guardar diners pel futur, inverteix 4 minuts i comença a entendre conceptes com inflació o estalviar o invertir.

David López
 1. Ramon Puig says:

  Bona feina David i molt ben explicat, gràcies.

 2. Teresa Saludes says:
 3. Sergi Zamora Sola says:
 4. Enrique Puig i Domingo says:

  Gràcies David, molt entenedor i fàcil d´entendre. Fa uns mesos vaig fer una formació com a assesor fiscal i realment hi ha una gran necesitat d´informació pels clients. Salut i èxits =)

  • David López says:

   Gràcies, Enric, la veritat que si, la desinformació financera és bastant global. Els bancs tradicionals han jugat amb els seus clients amb aquesta base com a premissa. Aquí a la comunitat 11Onze, com pots veure intentem almenys, que tothom tingui una petita base. És essencial! Una salutació, senyor 🙂

   Fa 3 mesos
 5. Jordi Planas says:

  Hola david, gràcies pel video, ho expliques molt bé. Només et volia dir que a l’últim exemple, el de la inversió, no hi has posat l’efecte de la inflació, amb la qual cosa el guany real es redueix a la meitat. Em sembla que és millor ser transparent.

  • David López says:

   Doncs ara que ho dius Jordi, portes tota la raó, s’hauria de restar el % de la inflació. És cert que si restem els efectes de la inflació els guanys són, considerablement menors.

   Tot i això, l’únic objectiu d’aquest vídeo, és fer una visió de com es pot fer front als efectes de la inflació. En cap cas la meva intenció era incitar a la inversió. Com tu bé dius, transparència sempre! 😉

   Gràcies pel teu comentari Jordi. 😃

   Fa 3 mesos

Deixa una resposta