Quants diners ens gastarem aquestes festes?

S’acosta Nadal i les despeses es disparen. Tot i la pujada de preus, no ens estarem dels viatges, regals, menjars i celebracions que formen part dels hàbits de consum d’aquestes festes. Segons una enquesta de l’OCU, la despesa mitjana per persona serà de 745 euros.

 

És el que es desprèn de l’enquesta a una mostra representativa de la població espanyola d’entre 18 i 74 anys que ha fet l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). Concretament, dels 745 euros de mitjana que ens gastarem aquest Nadal, 396  aniran destinats als regals, uns 190 en menjars i celebracions, 70 en loteria, i la resta en festes i viatges.

Encara que el panorama econòmic segueix sent preocupant, un 62% de les persones enquestades preveuen gastar una quantitat similar de diners que en altres anys, mentre que un 21% declaren que augmentaran la despesa del 2022 i un 17% afirmen que la reduiran.

Nou de cada deu enquestats tenen planejat reunir-se amb familiars o amics, com marca la tradició, mentre que la meitat també participarà en un dinar o sopar d’empresa i gairebé el 40% anirà a alguna sala de festa per arrodonir la nit després del sopar.

 

Gastar més del que teníem previst 

Més enllà de participar en activitats típiques com anar a veure la Cavalcada de Reis, fer compres pels mercats ambulants nadalencs o gaudir de la il·luminació de la ciutat, un 27% té pensat fer un viatge per evitar l’estrès de les festes o gaudir-les des d’una altra perspectiva.

Pel que fa a on comprarem els regals, l’enquesta confirma la tendència cap a la preferència per fer compres a Internet, 36% dels enquestats, enfront del 30% que prefereix fer les seves compres en botigues físiques, mentre que la resta combinarà en igual mesurada tots dos canals. Això sí, més de la meitat dels enquestats asseguren que sempre es gasten més del que havien planejat i més d’una tercera part se senten estressats per les compres i els regals.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis o fer un regal que perduri en el temps, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Deu consells per organitzar les compres de Nadal

4min lectura

A 11Onze us hem donat idees per no caure en les...

Sostenibilitat

Per Nadal també es recicla

3min lectura

Un cop s’acaben les festes nadalenques, és hora de...

Cultura

La màgia de Nadal: a la recerca del tió

3min lectura

Tothom a Catalunya coneix el famós personatge de...Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deixa una resposta

App Store Google Play