“No és una samarreta, és un compromís”

T’imagines un projecte col·laboratiu partint de la base que si volem un món millor, hem de començar a construir-lo sumant compromisos personals? Doncs així va sorgir una idea que s’ha convertit en realitat. Ens ho explica Xavi Vega, fundador del projecte, en un nou pòdcast de Persones.

 

Xavi Vega, dissenyador gràfic i professor de la Facultat de Comunicació de Blanquerna, volia fer alguna cosa per canviar el món. Estava convençut que si entre tots anàvem sumant petits compromisos, estaríem contribuint a fer un món millor. Cadascú té la seva visió personal de com seria un món ideal, però el canvi ha de començar des de la base, des de la comunitat.

Partint d’aquest concepte, Vega ha creat un projecte altruista perquè la gent se sumi a diferents compromisos a canvi d’una samarreta. “Es crea un compromís, hi ha una part que cobreix el cost de la samarreta, i una altra que és per donacions a petites organitzacions que fan un món millor”, explica Vega.

Un món més solidari, més lliure i més igualitari

La constant degradació dels drets socials i laborals, la corrupció generalitzada i la pèrdua de llibertats individuals que hem patit els últims anys, posen en evidència que encara ens queda molt camí per recórrer si volem viure en una societat pensada per afavorir el benestar de les persones.

Comprometre’s a ser part del canvi comporta ser proactiu amb accions individuals o donant suport a projectes que treballen per a esperonar aquest canvi de paradigma. En aquest sentit, Vega s’ha sorprès de veure com més d’una empresa ha proposat contribuir al projecte de forma totalment altruista, “moltes empreses grans amb les quals he contactat, i que tenen responsabilitat social corporativa, volen fer l’aportació per consciència, perquè els agrada el projecte, però no volen ni que surti la seva marca”.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Comunitat

Economia col·laborativa

4min lectura

Què caracteritza exactament aquest model? Com posar-lo en pràctica en l’era digital?

Comunitat

Catalunya, terra d’associacions

7min lectura

A Catalunya es comptabilitzen 74.438 associacions.

11Onze

La ‘llei natural’

2min lectura

Què és la ‘llei natural’ i com ens pot ajudar a canviar els nostres hàbits de consum.Equip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 3. xavi vegaxavi vega says:
  xavi

  Gràcies 11onze per potcast.

 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Moltes gràcies per aquest fantàstic projecte!👏👏👏

Deixa una resposta

App Store Google Play