MENCIONS 11Onze a Fintech Futures, publicació líder de la comunitat Fintech internacional

“El Neobank esperançador 11Onze que vol oferir als catalans una alternativa no espanyola”

Neobank hopeful 11Onze to offer Catalans a non-Spanish alternative.

Amb aquest titular es feia menció avui a 11Onze Banc, a la reconeguda publicació internacional FINTECH FUTURES*

A continuació, pots llegir la notícia en català.

Escrit per Ruby Hinchliffe 17 de febrer de 2021.

 

L’aspirant digital 11Onze s’ha convertit en un dels primers bancs no vinculats a l’espanyol de Catalunya. Amb 148 membres fundadors, la posada en marxa pretén ser una representació de la població de 7,6 milions de la regió. 11Onze Banc va arribar vora 70 nous empleats al gener. L’empresari de Terrassa Jordi Roset, un dels membres fundadors del banc, creu que els catalans “necessiten un banc que no funcioni per a l’establishment i l’Estat profund espanyol”. “Catalunya no té un banc totalment català”, explica en un blog. També fa referència a la votació per la independència el 2017, que va veure un èxode de grans bancs fora de Catalunya, incloent-hi el trasllat de Sabadell a Alacant i el desplaçament de Caixa a València.

 

Una llicència independent

 

11Onze està actualment a la recerca d’una llicència bancària d’un Estat de la Unió Europea, segons l’emissora de ràdio espanyola alacarta. Però no d’Espanya, perquè la posada en marxa vol mantenir la seva independència del país. Catalunya, com a regió autònoma d’Espanya, no té banc central. Per això 11Onze vol convertir-se en el “banc privat central” del país, segons Roset.

“Hi ha països amb menys habitants que Catalunya, que tenen bancs nacionals segurs i són estats rics”, afegeix. “Si fóssim independents, podríem viure com països com Finlàndia, Austràlia o Dinamarca, i això ho mostra el PIB català”.

En la seva pàgina web, 11Onze diu que oferirà préstecs, comptes actuals, pagaments i un mercat per a béns i serveis. A més de les solucions de tresoreria i comptabilitat per a les petites i mitjanes empreses (PIME) i les famílies. També esmenta una oferta bancària comunitària “a través de la seva pròpia plataforma”.

 

Un procés de contractació de pel·lícula

 

A finals del mes passat, 11Onze Banc va arribar al voltant dels 70 nous empleats en un programa de selecció de tres dies, i vol arribar a un nombre total d’empleats fins a més de 100.

El procés de selecció es va filmar i consistia en sis “tests” en una fàbrica de tres plantes, com a part de la seva voluntat de romandre realment transparent per a la seva comunitat.

“No volem passar per un procés de selecció tradicional perquè hem vingut a fer les coses de manera diferent”, diu el fintech al seu lloc web.

Isabel Custodio, directora de l’HR del banc, diu que “ha estat un dels processos més importants que he viscut en la meva llarga carrera”. (…) El cap d’operacions del banc, Darren Smith, “va revisar personalment” cada CV. Smith, que actualment té la seu a Londres, va treballar prèviament amb NatWest com a contractista. El seu paper era determinar “el futur model operatiu de l’objectiu estatal” del Mettle i l’ara dissolt B..

Després del seu programa de contractació, 11onze banc, està preparant els seus nous empleats a través de l’Acadèmia d’11Onze.

Pel que fa al capital que sustenta el seu funcionament, sembla que diversos dels membres fundadors del banc són propietaris de negocis benestants.

 

“La meva aposta per 11Onze no ve tant per un retorn monetari com per un rendiment de país”, diu Jordi Roset. “Crec que el millor que podem fer els catalans és invertir al nostre país. Una manera de fer-ho és optar per la teva pròpia estructura bancària.”

 

Podeu llegir la notícia publicada originalment en anglès sobre 11Onze banc a Fin Tech Futures aquí.

*FinTech Futures és una publicació i plataforma d’edició digital per a la comunitat fintech mundial, des dels veterans de la indústria fins a startups, un dels líders en comunicació fintech.

El seu lloc web atrau prop d’un milió de pàgines vistes mensuals i el seu butlletí diari s’entrega a més de 35.000 decisors clau en els serveis financers i la tecnologia. La marca és activa a les principals plataformes de xarxes socials B2B, amb més de 42.000 seguidors a Twitter @FinTech_Futures i més de 21.000 membres als grups de LinkedIn.

 

11Onze 11Onze
  1. Daniela SimónDaniela Simón says:
  2. Manel LopezManel Lopez says:
    Manel

    visca 11onze Fintech!

  3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta

App Store Google Play