Cinc tendències que canviaran les assegurances

El món canvia i, amb ell, també s’alteren els riscos i la manera d’afrontar-los. L’oferta de les asseguradores ha d’adaptar-se a les noves necessitats. La crisi de la propietat, la revolució de la mobilitat, els grans avanços mèdics, el pes que prendran els actius intangibles i el canvi climàtic marcaran el futur del sector.

 

Vivim en una societat marcada per la globalització, la digitalització i la hiperconectividad. A més, la intel·ligència artificial fa passes de gegant i el canvi climàtic és una realitat cada vegada més palpable. Tots aquests elements estan canviant el sector assegurador i l’oferta de productes que tindrem a la nostra disposició en els pròxims anys.

En concret, la intel·ligència artificial farà que el negoci evolucioni des de la gestió de sinistres cap a la prevenció de pèrdues i els serveis d’assessorament sobre riscos. I és que el ‘big data’ permetrà que el volum de sinistres es redueixi a una fracció del que és avui.

Els experts indiquen que l’experiència asseguradora, tal com la coneixem, perdrà valor i les assegurances tendiran a convertir-se en una característica més d’un producte o servei prestat per un actor en el qual confiï el consumidor.

 

Cinc canvis radicals

En aquest context, apuntem les grans tendències que modelaran el sector en els pròxims anys:

 1. La crisi de la propietat. Les noves generacions tendeixen a posseir menys coses i recorren més al consum de productes i serveis compartits, la qual cosa exigirà canvis importants en àrees de negoci com les assegurances de cotxe.
 2. La revolució de la mobilitat. Ens encaminem cap a sistemes de mobilitat amb vehicles cada vegada més autònoms, connectats i compartits. La mobilitat entesa com un servei que pot involucrar diferents mitjans de transport en cada trajecte farà que les asseguradores hagin de replantejar-se el concepte d’assegurança de vehicle pel de una assegurança de “viatge” el preu del qual s’adaptarà a cada trajecte que realitzem.
 3. Auge de la medicina preventiva. En salut es presta especial atenció a conceptes com la medicina preventiva, la farmacogenòmica i l’assistència a distància. Cada vegada disposarem de més eines per a monitorar els nostres cossos i analitzar la nostra salut. Però, amb una societat cada vegada més longeva, no serà suficient amb monitorar-ho i digitalitzar-ho tot. El factor humà continuarà sent un element important.
 4. El major pes dels actius intangibles. En l’actualitat, hi ha relativament poques opcions de pòlisses per a actius intangibles que cada vegada cobren més importància per a les empreses, com la propietat intel·lectual, les marques, les xarxes o les dades dels clients. I tots aquests elements són actius fonamentals per a les empreses.
 5. Una climatologia extrema. Amb el canvi climàtic, les catàstrofes naturals tendiran a augmentar amb el pas dels anys. Les companyies asseguradores hauran de desenvolupar capacitats per a orientar als seus usuaris sobre com viure de manera sostenible i evitar riscos. En aquest sentit, l’evolució de la tecnologia predictiva serà una gran aliada per a alertar, preparar-se i prendre decisions davant incendis, inundacions i altres desastres naturals.

Si vols conèixer una assegurança justa per a la teva llar i per a la societat, descobreix 11Onze Segurs.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Economia

Com guanyen diners les asseguradores?

6min lectura

Tots estem familiaritzats amb els conceptes bàsics de les

Finances

Danys per aigua d’un veí

4min lectura

El més normal és que el trencament d’una canonada o d’un desguàs en el pis de dalt

Finances

Cobertes les trapelleries dels teus fills

4min lectura

La televisió no funciona perquè un dels teus fills estava jugant iEquip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Molt interessant

  • Mònica Cornudella says:

   A la Plaça, la nostra comunitat, Intentem sempre informar i formar a tothom, de manera que puguem estar tots al dia de tot. Gràcies pel teu comentari, Pere Maria!

   Fa 2 anys
 3. Carles MarsalCarles Marsal says:
  Carles

  Interessant article 👌

 4. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Un article sobre assegurances que ens mostra com efectivament estem canviant d’ era. Gràcies, molt interessant

  • Mònica Cornudella says:

   Si, és evident que estem en un canvi generacional que va acompanyat d’un important canvi de tendències i hem d’estar preparats. Gràcies per ser-hi, Mercè!😉

   Fa 2 anys
 5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 6. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Merci. Molt.interessant aquesta informació sobre l’evolució del sector d’assegurances

Deixa una resposta

App Store Google Play