11Onze s’Arremanga a la premsa internacional

UK News Group i The Fintech Times, publicacions líders del sector fintech, es fan ressò del projecte d’11Onze s’Arremanga i Better Shelter per construir escoles pels nens refugiats de Síria.

 

La fintech comunitària catalana 11Onze s’associa amb la sueca Better Shelter per a construir escoles per a refugiats a Síria

 

L’educació a Síria està en crisi. Un terç dels nens sirians estan completament sense escolaritzar, almenys en part perquè un terç de les escoles del país van ser destruïdes o danyades per la guerra civil en curs i el recent terratrèmol.

Per a ajudar als nens sirians que es veuen obligats a abandonar l’escola, la fintech comunitària 11Onze ha posat en marxa un programa per a recaptar 100.000 euros amb els quals crear 50 “escoles-refugi” per acollir a 1.750 nens afectats pel terratrèmol de principis d’any.

Per a això, 11Onze s’ha associat amb l’organització sueca Better Shelter, que compta amb un historial provat de construcció de cases i escoles per a víctimes de guerres i catàstrofes.

Explicant la iniciativa, James Sène, President d’11Onze, va dir: “A 11Onze entenem que per a un futur segur, hem d’educar als nens, per a això hem de construir escoles. Per això volem construir escoles per a refugiats al nord de Síria, perquè els nens puguin tornar a l’escola i tirar endavant les seves vides.”

Explicant l’elecció de Better Shelter com a soci, Sène va afegir: “Decidim apostar per Better Shelter per a aquest projecte perquè tenen un historial provat d’instal·lació de refugis en 80 països, millorant les condicions de vida de 400.000 persones.”

 

El paper de la comunitat 11Onze

 

Sène va afegir: “A 11Onze creiem en la transformació de les realitats que no ens agraden. Tenim una comunitat activa, conscient i responsable que està encantada d’arremangar-se perquè ens agrada canviar les coses. Aquesta és una oportunitat per a compartir la nostra riquesa i tenir un impacte positiu en la vida dels qui necessiten suport i esperança.”

 

Millors escoles

 

A diferència de les casetes de plàstic o tela que s’utilitzen per a instal·lar escoles provisionals en els camps de refugiats, Better Shelter utilitza materials duradors per a construir escoles per a refugiats.

El Director de Suport Tècnic de Better Shelter, Miguel Acebrón García de Eulate, va explicar: “Per a nosaltres hi ha dos pilars, la seguretat i la dignitat. Per això és un refugi rígid, no de tela. Estan dissenyats per a durar i garantir la seguretat i intimitat dels seus usuaris”.

Miguel també va explicar que els camps de refugiats han de ser resistents i no provisionals perquè, al llarg de les dècades, han observat que aquesta situació aparentment transitòria tendeix a durar més temps. De fet, en el centre d’Àfrica ja hi ha casos de persones que han nascut i passat tota la seva vida en un camp.

Amb el projecte d’11Onze s’Arremanga i Better Shelter, també s’ofereix als que fan donatius una transparència absoluta dels costos. “A la pàgina d’11Onze s’Arremanga apareixen els preus de cadascun dels elements necessaris per a fer un refugi. Així la gent té control sobre la quantitat que destina a l’escola”.

 

Pots llegir els articles originals aquí:

Vull arremangar-me!

Comunitat

Final de curs: una crida a la solidaritat

3min lectura

S’acaba el curs escolar i comencen les vacances, en les...

11Onze

L’impacte de la desigualtat en els nens refugiats

3min lectura

Un estudi de l’ACNUR sobre l’educació i la seva importància...

Comunitat

Escoles Refugi: seguretat i dignitat

4min lectura

A 11Onze Podcast parlem amb Miguel Acebrón...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Daniela SimónDaniela Simón says:
 2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Entre tots ho farem possible.💛💛

 3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Molt bona iniciativa

Deixa una resposta

App Store Google Play