11ONZE TV

Mare Nostrum

Des de temps immemorials, el mediterrani va modelar la història de diferents pobles que van vincular el seu destí a aquesta geografia. Roma va vertebrar el seu Imperi sobre la base d’ella, per la qual cosa va articular un gran comerç, que a través de les grans rutes marineres aconseguirien connectar l’est amb l’oest i el sud amb el nord. Però, amb la divisió de l’Imperi -Orient i Occident-, la unitat mediterrània es va esquerdar. Tot i això, a finals del segle XI, la cúria romana es va formular una pregunta inquietant: era possible tornar a la unitat geogràfica? I si ho era, seria possible que el Papa esdevingués el nou Imperator Mundi?

Oriol Garcia Farré
 1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Doncs si des d’aleshores ja hi van haver 2 intents d’unitat Mediterranean…ara ja anirem per l’intent 100…si hi havia una mateixa voluntat política per la conquesta de Saragossa i de Jerusalem, seria la mateixa q ara sosté al papa i al seu entorn que em sembla q la resposta es que sí, i que aquesta voluntat es privada i cristiana que diria que si no es l’entorn empresarial de la monarquia britànica es un de molt semblant😉

  • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
   Oriol

   Ostres, aquesta resposta és molt bona, Jordi . Tot i que les respostes que donaré són una mica més antigues i no pas tan actual. Però sí, l’Església serà la protagonista. Gràcies pel comentari i seguim per La Plaça!

   Fa 2 anys

Deixa una resposta

També et pot interessar

Cultura

Acollir-se a sagrat

03:49

El període que va entre el 1030 i el 1060 van ser uns anys d’una greu crisi política als comtats

Cultura

Molienda, moliendinare!

04:35

Finalment, el feudalisme s’imposà. Els nous senyors feudals -laics i eclesiàstics- de

Cultura

Parlamentem o seguim a garrotades?

03:41

La imposició del poder comtal als comtats catalans es vaApp Store Google Play