Sèries que no et pots perdre aquest estiu

Us proposem sis títols que us acompanyaran aquest estiu i us permetran conèixer i viure noves realitats sense moure-us del sofà. Sis històries que ens transporten, ens fan somiar, ens incomoden i ens fan ser crítics amb la societat, sempre sense perdre l’esperança.

 

  • Wild Wild Country (Netflix)
    A principis dels anys 80, el gurú indi Bhagwan Shree Rajneesh (Osho) arribava a la petita localitat de Wasco County, a Estats Units, per a construir la comunitat de Rajneeshpuram. Centenars de persones seguien els seus passos. Una història verídica, amb imatges i testimonis reals, que il·lustra l’ascens i la decadència d’aquesta salvatge secta basada en l’amor lliure i la meditació que va capgirar la vida d’aquest poble.

 

  • Small axe (Prime video / Movistar+)
    “Si vosaltres sou l’arbre alt, nosaltres som la petita destral, a punt per tallar-te”. Amb aquesta cançó de Bob Marley, el cineasta Steve McQueen posa nom a aquesta història sobre la violència racial de la comunitat afro caribenya al Regne Unit dels anys 60. Coratge i lluita contra l’opressió social i institucional relatats a través de cinc capítols amb cinc històries diferents que no us deixaran indiferents.

 

  • It’s a sin (HBO)
    Els anys 80 i 90 van ser l’època negra de la crisi del VIH. La sèrie s’emmarca en aquest context per descriure com es vivia la situació a través dels ulls d’un grup de joves. Vitalitat, llibertat i ingenuïtat. Els anys 80 s’intuïen com l’era dels canvis, del neocapitalisme, de l’entrada de nova música, de noves llibertats, però la societat va avançar al mateix ritme? La irrupció de la malaltia i la sacsejada mundial que va provocar també va fer créixer l’homofòbia. Una mirada que no deixa de ser actual, en un món on encara no s’ha erradicat ni la malaltia ni l’estigma.

  • The Underground Railroad (Prime Video)
    La petita pantalla acull l’adaptació de la novel·la de Colson Whitehead en aquest drama històric de lluita contra l’esclavitud. Al segle XIX, es crea un ferrocarril que ajuda als esclaus a escapar i els condueix cap a la llibertat tot portant-los a llocs segurs. Una història dura però amb un relat fascinant.

 

  • When they see us
    Cinc joves condemnats per una violació que no van cometre. Una història real que va commoure l’opinió pública nord-americana i que ara s’explica al món sencer a través d’aquesta sèrie dura però necessària. Muntatges policials, pressió social, mentides i la necessitat de resoldre el cas immediatament, independentment de les proves. Des de la seva estrena el 2019 s’ha posicionat com una de les joies de Netflix que la crítica ha ovacionat.

 

  • Years and years (HBO / Movistar+)
    Descriu una nova realitat al Regne Unit, pràcticament anticipant escenaris futurs. Un món inestablement subjecte a canvis polítics, socials i tecnològics que faran evolucionar les vides dels protagonistes cap a posicions ben diverses. Sis capítols narren la vida de la família Lyons al llarg de quinze anys en què l’espectador se sentirà identificat i observarà, incòmode, possibles escenaris que a tots ens pot tocar viure, al pur estil Black Mirror.

 

I per a tu, quina és la sèrie de l’estiu?

 

Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre 11Onze? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Les millors sèries sobre el món financer

7min lectura

Tracten temes com economia, empresa i finances

Cultura

Llibres imprescindibles

3min lectura

Per a aquest estiu

Equip Editorial Equip Editorial
  1. Trinitat Sànchez RodriguezTrinitat Sànchez Rodriguez says:
    Trinitat

    Gràcies per la informació.

  2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
    Joan

    Gracies per la informació

    • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
      Oriol

      Gràcies a tu, Joan per seguir-nos. Ens veiem per La Plaça.

      Fa 3 anys
  3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Gràcies per la informació

  4. Laura CarlúsLaura Carlús says:
    Laura

    Bones totes, afegeixo Wanderlust a Netflix d1 temporada, original de la BBC. Quan l’esperit viatger sexual interromp en un matrimoni estable de molts anys, i com ho resolen…

Deixa una resposta

App Store Google Play