La Grossa de Cap d’Any: quant em pot tocar?

Un any més, el sorteig de la Grossa de Cap d’Any repartirà milers d’euros en premis a tota Catalunya. Et detallem quins premis pots guanyar, com cobrar-los, i quants impostos es queda l’Estat.

 

Des de 2013, cada 31 de desembre es fa el sorteig de la Grossa de Cap d’Any. Una rifa creada per Loteries de Catalunya amb l’objectiu d’aprofitar la popularitat del Sorteig Extraordinari de Nadal que se celebra a tot l’Estat espanyol, per tenir una rifa catalana, la primera comunitat autònoma en tenir una loteria nadalenca, que beneficiï al nostre territori.

Cada any es posen a la venda 100.000 números, del 0 al 99999, amb un total de 50 sèries, cinc de les quals en format electrònic. El preu per butlleta és de 10 euros, i es poden comprar als punts de venda habituals de Loteries de Catalunya o en alguns supermercats. El sorteig es retransmet en directe per TV3, al voltant de les 12:55 h.

Els premis 

La Grossa de 2023 manté l’habitual repartició de 5 grans premis, amb les següents retribucions per guanyadors:

 • Un primer premi de 200.000 € per bitllet, 20.000 € per euro jugat.
 • Un segon premi de 65.000 € per bitllet,  6.500 € per euro jugat.
 • Un tercer premi de 30.000 € per bitllet, 3.000 € per euro jugat.
 • Dos quarts premis de 10.000 € per bitllet, 1.000 € per euro jugat.
 • Tres cinquens premis de 5.000 € per bitllet, 500 € per euro jugat.

Els premis caduquen al cap de noranta dies de la data del sorteig corresponent i estan subjectes al sedàs dels impostos habituals als guanys per premis de loteria. En aquest cas, els premis que superin els 40.000 €  s’han de tributar, quantitat a partir de la qual s’ha de pagar el 20% de l’import rebut.

Pots cobrar els premis de fins a 120 € a qualsevol establiment autoritzat a vendre aquesta loteria que disposi de terminal, encara que de manera opcional aquests punts de venda poden pagar premis de fins a 1.999,99 €. Així mateix, a partir de 50 €, pots cobrar els premis al comptat o amb una transferència bancària a les sucursals de CaixaBank o a l’Oficina d’Atenció, Informació i Pagament de Premis de Loteries de Catalunya, al carrer Enric Granados, 33 de Barcelona.

Com invertir els diners

Depenent de la quantitat del premi i de la nostra situació econòmica, els guanys poden servir per cobrir algun forat i poca cosa més, però si tenim la sort de tenir una economia personal sanejada tenim diferents opcions d’inversió.

Tenint en compte els nivells d’inflació dels últims mesos i la poca rendibilitat que ens donen els bancs pels nostres dipòsits, pot ser temptador triar opcions d’inversió que ens donin més rendibilitat. Tanmateix, cal tenir en compte que com més rendibilitat, més risc haurem d’assumir.

Actualment, els dipòsits bancaris ofereixen poca rendibilitat, però els Fons Garantits poden rendibilitzar els diners guanyats de manera fàcil i segura. Com diu el seu nom, els fons garantits garanteixen de manera total o parcial el capital invertit, així com una rendibilitat prefixada per a un període de temps.

Si et preocupa la més que possible recessió que ens espera l’any vinent, invertir en metalls preciosos pot ser la millor opció si vols evitar la devaluació dels teus diners. El valor dels metalls preciosos és molt més estable en moments de crisis com l’actual, i l’or és considerat el valor refugi per excel·lència.

Invertir en un habitatge és una de les opcions més populars, però la compra d’un immoble com a inversió requereix uns mínims coneixements del sector immobiliari. Per altra banda, és important tenir en compte les despeses de manteniment, especialment en períodes en què no puguem rendibilitzar la inversió a través d’un lloguer.

En qualsevol cas, tant si tens pensat invertir els diners guanyats, com si te’ls vols gastar en una cosa que et faci il·lusió, cal analitzar fredament el que faràs amb el premi abans precipitar-te a prendre una decisió esperonada pel moment de joia tot just acabar de destapar el cava.

 

Si vols descobrir la millor opció per protegir els teus estalvis, entra a Preciosos 11Onze. T’ajudarem a comprar al millor preu el valor refugi per excel·lència: l’or físic.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Invertir

Hauries d’invertir en or?

2min lectura

La incertesa econòmica persistent i una inflació que no afluixa han creat un escenari...

Finances

Fons Garantits

3min lectura

En un context econòmic de gran incertesa, inflació i baixos tipus d’interès, els fons...

Estalvis

La inflació, el corcó dels estalvis

2min lectura

A hores d’ara tots som conscients que la inflació es...Equip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Espero poder tenir el maldecap de q fer amb els € del premi😅🤣
  Molta sort!!!!

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Doncs ja ens ho diràs si et toca, Manel, i així ho anem a celebrar… Moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 1 any
 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Gràcies per l’informacio D moment la guardo ,qui sap poder l’utilitzo 😉

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Molt bé, Alícia, ara a veure si et decideixes a jugar-hi, i a veure si et toca la Grossa. Moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Fa 1 any
 4. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Molts sort per a la grosa de cap d’any!!

Deixa una resposta

App Store Google Play