UDPN: pagos transfronterizos para stablecoins

Una empresa xinesa va presentar a Davos l’Universal Digital Payments Network (UDPN), un nou sistema de pagaments transfronterers dissenyat per facilitar la interoperabilitat amb stablecoins i monedes digitals emeses pels bancs centrals (CBDC). 

 

La Xarxa Universal de Pagaments Digitals (UDPN) es va presentar oficialment en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos (Suïssa). L’objectiu d’aquesta nova xarxa, desenvolupada per Red Date Technology amb la col·laboració d’altres empreses del sector, és oferir a particulars i empreses una forma segura i sense fissures d’efectuar pagaments digitals amb stablecoins i CBDC.

L’empresa xinesa ho explicava d’aquesta manera: “Així com la xarxa SWIFT va crear l’estàndard comú original per a la missatgeria entre institucions financeres a través de diferents sistemes de liquidació, la UDPN tindrà el mateix propòsit per a la generació emergent de CBDC i stablecoins”

 

Compatible amb la majoria de CBDC i stablecoins

Les stablecoins o monedes estables, són un tipus de criptomoneda vinculada al valor d’una moneda fiduciària, com el dòlar estatunidenc. Això significa que el seu valor no fluctua tant com el d’altres criptomonedes, la qual cosa les fa més atractives per al seu ús en pagaments digitals. Per altra banda, les CBDC són monedes digitals emeses i controlades pels bancs centrals de cada país, que emulen a la moneda fiduciària del país on circulen.

La UDPN facilitarà l’intercanvi de stablecoins i CBDC entre diferents plataformes i moneders, la qual cosa permetrà a particulars i empreses fer-les servir per a una àmplia gamma de transaccions. La xarxa també proporcionarà un alt nivell de seguretat, utilitzant l’última tecnologia blockchain per a garantir que les transaccions siguin segures, ràpides i barates.

La xarxa ja està sent adoptada per grans empreses i institucions financeres, i s’espera que continuï guanyant tracció en els pròxims mesos i anys. Alguns dels principals bancs, HSBC, Standard Chartered, Bank of East Asia i Deutsche Bank, ja han anunciat la seva intenció a participar en la fase de proves. 

Un gran interès del sector financer que demostra el potencial d’aquesta nova xarxa per a revolucionar la forma en què efectuem els pagaments digitals. Però que també posa en relleu la importància de la col·laboració internacional en el desenvolupament de noves tecnologies i plataformes.

 

Si vols que el teu negoci faci un gran salt, utilitza 11Onze Business. El nostre compte d’empresa i autònoms ja està disponible. Informa-te’n!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Les stablecoins o monedes estables

1min lectura

Què són les stablecoins o monedes estables, i què les

Economia

Els governs i les monedes digitals

3min lectura

La digitalització de l’economia ha esperonat la popularitat de

Finances

Nigèria vol forçar l’ús de la seva moneda digital

4min lectura

El Banc Central de Nigèria limita les retirades d’efectiu a unEquip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Carles MarsalCarles Marsal says:
 4. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  De nou tornem a la centralització dels bancs?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Ja veurem què s’inventaran, segur que alguna en porten de cap… Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!!!

   Hace 1 año
 5. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Si volem tenir vot i veu com a país tan imprescindible és saber d’on venim com cap on anem. 🙏🏽

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Molta raó, Mercè, i no tothom ho té tant i tant clar… Moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Hace 1 año
 6. Cristian Palau BatistaCristian Palau Batista says:
  Cristian

  Molt bon article i esperem que tingui millor utilitat que no contratemps.

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Celebrem que t’hagi agradat, Cristian, i moltes gràcies pel teu comentari!!!

   Hace 1 año

Deja una respuesta

App Store Google Play