Compra en TMB con la tarjeta de 11Onze

Transports Metropolitans de Barcelona ha implantat el pagament i validació del bitllet senzill d’autobús amb targeta bancària com a alternativa a l’efectiu. T’expliquem com fer-ho.

 

Després que el març del 2020 se suprimís la venda de bitllets en efectiu per, arran de la pandèmia, evitar el contacte d’usuaris i conductors amb diners en efectiu, es va introduir el pagament mitjançant un codi QR. Un sistema poc atractiu, especialment pels usuaris ocasionals que s’havien de descarregar l’aplicació de TMB, registrar-se, comprar el bitllet a través de l’aplicació del seu banc, per finalment obtenir un codi QR que havien de passar pel lector de l’autobús.

El nou sistema és fàcil, ràpid, completament digital, i et permet pagar per un bitllet senzill amb la targeta bancària als autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que ja ha instal·lat lectors de targeta a tota la flota de 1.070 vehicles. A més també es poden fer pagaments a través del mòbil o rellotges intel·ligents.

Aquesta fase inicial s’ha implementat a la xarxa d’autobusos de Barcelona, però està previst que pròximament s’estengui a la xarxa d’autobusos de tota la zona metropolitana, el metro i les línies de ferrocarrils. Segons ha dit el director general de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Pere Torres, “ja hi ha un grup de treball amb Renfe i FGC per poder fer servir també la targeta bancària com a bitllet senzill, però encara trigarà uns mesos”.

 

Molt més àgil i senzill

Ara, només cal acostar la targeta de dèbit o crèdit, o el dispositiu mòbil o rellotge intel·ligent al lector, que enregistra les dades i gestiona la compra del bitllet. D’aquesta manera s’elimina totalment el bitllet físic i la transacció electrònica serveix com a prova de títol de transport en cas d’inspecció de bitllets per part d’un revisor, que tindrà accés als últims quatre dígits de la targeta del comprador per comprovar que s’ha efectuat el pagament.

 

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Tecnologia

Targetes virtuals per a compres virtuals

3min lectura

L’auge de l’e-commerce ha creat nous hàbits de consum

Duus el mòbil? Duus la targeta!

1min lectura

Si vols pagar en qualsevol botiga amb la teva targeta

Finances

És segur pagar en línia?

6min lectura

Les compres en línia són cada vegada més habituals. Ens estalvien desplaçar-nos perEquip Editorial Equip Editorial
 1. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  Manel

  Mica en mica, ens anem actualitzant

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Doncs sí, de mica en mica s’omple la pica, això diuen, no? Moltes gràcies pel teu comentari, Manel!!!

   Hace 2 años
 2. Pere SorianoPere Soriano says:
  Pere

  Perfecte. Avancem amb la implementació digital.

 3. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc de Borja

  Mica en mica ens anem digitalitzant👍.

 4. Josep RuaixJosep Ruaix says:
 5. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 6. Daniela SimónDaniela Simón says:

Deja una respuesta

App Store Google Play