El futur de les finances a Fintech Talents

11Onze aporta la seva visió en un prestigiós esdeveniment sobre finances integrades

 

Com estan reconfigurant el sector les finances integrades? Què implica que es prestin serveis financers fora de les institucions tradicionals? Quin serà el paper dels moneders de moneders? Els principals actors de la revolució que està vivint el sector financer, entre els quals s’inclou 11Onze, van abordar tots aquests temes al FTT Embedded Finance & Super-Apps, un prestigiós esdeveniment organitzat per Fintech Talents.

 

Si en el comitè de direcció d’un esdeveniment hi ha representants d’empreses com Microsoft, Verizon, eBay, Huawei, Pinterest o TikTok, és símptoma que el tema a tractar no és menor. Si, a més, el programa de sessions aborda l’ecosistema fintech i se celebra a Londres, la meca mundial de les finances, qualsevol actor del sector que es preï hauria de marcar la data en el calendari.

Els debats i ponències del FTT Embedded Finance & Super-Apps 2022, que es van celebrar el 26 d’abril, van reunir representants dels grans actors de la banca minorista, fintechs, asseguradores i empreses tecnològiques per a analitzar un mercat potencial de set bilions de dòlars, el de les finances integrades o ‘embedded finance’.

Cal tenir en compte que el model de les finances integrades no sols permet connectar serveis financers a qualsevol plataforma aliena a la banca tradicional, sinó que està democratitzant la gestió del capital i patrimoni de la comunitat, amb la revolució que això suposa.

 

El bo i millor de les finances

En total, més de 400 persones van assistir a un esdeveniment organitzat per Fintech Talents, una plataforma que aglutina a més de 200.000 professionals i emprenedors de l’ecosistema fintech. Les diferents ponències i sessions van analitzar un present en el qual l’univers de proveïdors de serveis financers s’està expandint més enllà dels actors tradicionals.

Raul Arribas, Chief Technology Officer d’11Onze, va participar en una de les sessions de l’itinerari d’estratègia, centrada en les denominades “superapps”, que estan redefinint els serveis financers. En la mateixa sessió eren presents representants d’un gegant com JP Morgan Chase, que aportava la perspectiva de la banca tradicional; Ziglu, que oferia la visió d’un neobanc; Paysme, una fintech centrada en serveis a pimes; i Marqeta, que va moderar la sessió.

 

El paper de les superapps

El primer tema que es va abordar en la sessió va ser el concepte de “superapp” financera. Els participants van convenir que aquest tipus d’aplicació ha d’oferir diversos serveis financers en un mateix entorn. En aquest sentit, tots van ser del parer que els comparadors dels marketplaces no es poden considerar superapps, ja que en aquests casos els clients contracten els serveis amb tercers.

Raul Arribas va aclarir que el model d’El Canut d’11Onze, un moneder de moneders que reuneix en un únic lloc diverses funcions i serveis, permet controlar “el ‘customer journey’ del client”, ja que tot es contracta amb 11Onze i, si el client té algun problema, contacta “amb nosaltres per a solucionar-lo”.

A més, Arribas va explicar que el fet que El Canut pugui incorporar comptes d’altres entitats “permet a l’usuari tenir-ho tot en un únic lloc, la qual cosa li resulta més còmode”, però també permet a 11Onze “utilitzar les dades com un vehicle per a crear millors productes per als clients” pel coneixement que proporcionen.

Va sorprendre que Helena Forest, directora executiva de Serveis de Tresoreria per a EMEA a JP Morgan Chase, destaqués en la mateixa sessió l’agilitat d’un banc tradicional com el seu a l’hora d’utilitzar les dades dels clients per a oferir-los productes a mida. És curiós que grans gegants mundials de les finances facin piruetes per a intentar que se’ls percebi com a àgils. La veritat és que les fintech nadiues solen tenir un model de negoci més orientat al client, mentre que les inèrcies de les grans entitats sol fer que tinguin menys capacitat de reacció als canvis.

 

Nous actors per a velles necessitats

Una altra de les qüestions abordades en la sessió va ser la manca d’atenció de la banca tradicional cap a les pimes, un problema que es va accentuar amb la pandèmia, i com entitats com Ziglu o Paysme han trobat aquí oportunitats de negoci. Sobre això, Raul Arribas va indicar que els plans d’11Onze a curt termini són “oferir serveis a pimes i autònoms perquè són els grans oblidats del sistema bancari tradicional”.

La majoria dels ponents van coincidir que apareixeran fintechs que donaran serveis molt personalitzats a col·lectius concrets, especialment aquells als quals la banca tradicional no ha tractat massa bé.

De cara al posicionament de les superapps, Arribas va recalcar la importància de dirigir l’oferta a una comunitat específica, una cosa fonamental “per a generar confiança i oferir productes que realment s’adaptin” a aquests clients. I va insistir en la importància d’un instrument com La Plaça i el seu paper per a facilitar formació financera als clients dins del model d’11Onze.

 

Quatre àmbits de debat

Aquesta taula rodona formava part de l’itinerari centrat en les estratègies d’integració financera, que incidia en la importància de preparar-se per al canvi i treure partit del potencial tecnològic, a més de tenir una visió clara del valor que genera cada proposta per al client.

Els altres tres itineraris de l’esdeveniment es van centrar en com s’estan adaptant els pagaments i préstecs a l’entorn de les finances integrades, com afectarà la nova era a la comercialització d’assegurances i en quina mesura la gestió del patrimoni pot beneficiar-se de les noves oportunitats que s’obren.

 

11Onze és la comunitat fintech de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android i Apple. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Premsa

11Onze lidera el model fintech

2min lectura

El 2021 va ser l’any del naixement d’11Onze i el 2022

11Onze

11Onze arriba el doble de fort

2min lectura

2021 ha estat l’any que ha vist néixer 11Onze.

Premsa

“Tot en 11Onze és extraordinari”

5min lectura

La plataforma líder en el sector del processament de



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Pere SorianoPere Soriano says:
  2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Bona feina 👏👏👏👏👌

    • Laura Bunyol Bartrina says:

      Gràcies Jordi, estem treballant per i amb vosaltres!

      Fa 2 anys
  3. Carles MarsalCarles Marsal says:
  4. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  5. Mercè ComasMercè Comas says:
    Mercè

    No us arronseu davant de res ni de ningú, senyal que esteu segurs del que feu. Gràcies

Deixa una resposta

App Store Google Play