Territori 17: la eclosión del ChatGPT

El ChatGPT ha entrat amb força per revolucionar la manera en què les persones interactuen amb la intel·ligència artificial. Una innovació tecnològica que transformarà diferents àmbits econòmics i socials. Gemma Vallet, directora d’11Onze District ens explica què és, com funciona i què pot fer aquesta tecnologia.

 

El ChatGPT és una app gratuïta que utilitza l’aprenentatge automàtic per a entendre el llenguatge natural i proporcionar respostes als usuaris en temps real. Un model de llenguatge natural creat per OpenAI, que fa servir una de les tecnologies més avançades que existeixen actualment en el camp de la intel·ligència artificial i que té infinitat d’aplicacions.

L’algoritme es va entrenar amb enormes quantitats de dades textuals, incloent-hi: llibres, articles de premsa, textos de Viquipèdia, converses, correus electrònics, xats i altres tipus de documents. Es va desenvolupar basat en una arquitectura de xarxa neuronal pensada, originalment, per a la traducció automàtica de textos, però que s’ha mostrat efectiva per a altres tipus de tasques relacionades amb el llenguatge.

Com explica Vallet, “li podem demanar des de traduccions fins a generació de text” però en destaca “la capacitat que té d’acostar-se al llenguatge humà, incloent-hi adjectius i variacions” que no t’esperes d’un bot que podem trobar en altres aplicacions.

Un canvi de paradigma

El ChatGPT és capaç de respondre a preguntes, oferir consells, proporcionar informació, escriure textos i fer moltes altres tasques relacionades amb el llenguatge. Aquest model és especialment útil en aplicacions com el servei d’atenció al client, la gestió de recursos humans, la traducció automàtica, la redacció de textos i la generació de respostes per a les xarxes socials.

La seva utilització ja està canviant la manera en què moltes persones fan la seva feina, agilitzant els processos o automatitzant la creació de contingut, però que també podria posar en risc alguns sectors professionals.

A més, la seva capacitat per a aprendre de la interacció amb els usuaris li proporciona dades addicionals per a l’entrenament del model, que el fa més precís i eficaç al llarg del temps. Fins i tot “hi ha gent que li demana que creï poemes, entrenant a la màquina en un procés de creativitat”, apunta Vallet.

 

11Onze és la fintech comunitària de Catalunya. Obre un compte descarregant la super app El Canut per Android o iOS. Uneix-te a la revolució!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Tecnologia

Tendències tecnològiques 2023

4min lectura

Les tecnologies haurien de fer realitat el progrés econòmic.

Sostenibilitat

IA

6min lectura

La IA facilita el compliment del 79% dels objectius de desenvolupament sostenible.

Economia

Els algoritmes

3min lectura

Els algoritmes de predicció econòmica són una alternativa real als economistes?Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  2. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
  3. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Canvi de paradigma total!

Deja una respuesta

App Store Google Play