Crear una empresa innovadora

No, no està tot inventat, però és veritat cada vegada sembla més complicat tenir una idea innovadora que es pugui convertir en un negoci rendible. Sílvia Granado, agent 11Onze, ens detalla els avantatges i desavantatges de crear empreses innovadores.

 

L’esperit emprenedor, la creativitat i la innovació són fonamentals per desenvolupar noves tecnologies i productes que satisfacin les nostres necessitats. En el context econòmic actual, on moltes empreses han de competir en un mercat globalitzat en constant canvi, i on està plenament demostrat que res dura per sempre, innovació que aporti valor als consumidors és la clau de la supervivència. 

Vendre o produir un producte que ja està consolidat en el mercat, així com proporcionar un servei per al qual hi ha molta competència sovint implica marges comercials molt petits i un creixement poc sostenible al llarg del temps. No obstant això, avançar-se a la competència amb idees de negoci disruptives no és fàcil, i comporta certs riscos que cal tenir en compte.

Com explica Granado, creant productes innovadors “podràs anar per davant de la teva competència i atrauràs inversors amb més facilitat”, però no podem oblidar que “les noves idees costen més de sortir a la llum i s’ha de treballar molt intensament”.

Per altra banda, és important fer la distinció entre una empresa innovadora en la qual la innovació és central a la seva raó de ser, i una empresa que innova puntualment en un producte o servei en funció de les necessitats de cada moment. Però siguin quins siguin els criteris que hi ha darrere d’una idea disruptiva, “és un orgull crear un projecte des de zero, i veure com els teus competidors et posen com a exemple”, apunta Granado.

 

Si vols que el teu negoci faci un gran salt, utilitza 11Onze Business. El nostre compte d’empresa i autònoms ja està disponible. Informa-te’n!

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

11Onze Business

3min lectura

El compte d’11Onze Business per empreses i autònoms dels Països Catalans ja és una

Management

Ets emprenedor?

5min lectura

Les idees innovadores són vitals per a fer evolucionar l’economia d’un país.

Finances

Finançament alternatiu als bancs

4min lectura

Buscar finançament ja no és sinònim d’anar al banc.Equip Editorial Equip Editorial
 1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 2. Jordi MorenoJordi Moreno says:
  Jordi

  Moltes gràcies per aquesta explicació👍

 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Es costós tenir una idea innovadora i encara més fer-la realitat,i avui en dia amb les reds socials i la tecnologia però pit ser un aliat

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Tot ha esdevingut prou complex, la qüestió és sortir-se’n. Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!!!

   Hace 2 años
 4. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  #LaPlaça #110nzeFintech #11OnzeFincom.
  El creador de la Coca Cola no va poder gaudir del seu èxit, però l’Steve Jobs del seu sí.
  No cal ser americà, sent català n’hi ha prou.
  🙏

 5. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:

Deja una respuesta

App Store Google Play