El proceso de feudalización iniciado en el siglo IX supuso un cambio de paradigma en las relaciones de poder y, por tanto, económicas. ¡Hasta el momento, la Iglesia había sido la única que había podido construir sus edificios en piedra, dado que era voluntad de Dios! El conflicto apareció cuando una nueva clase social -los bellatore- les disputaron el poder. ¿El debate giraba en torno a cómo debían controlarse las rentas del trabajo de los laboratore a partir de entonces?
Deja una respuesta
Lo siento, debes estar conectado para publicar un comentario.
Interessant moment històric, com el que estem vivim a cada moment, inclòs sotmesos
Diuen Guillem que la història sense ens ofereix una segona oportunitat. Aquell moment, té similituds amb el nostre temps! Caldria tornar-lo a aprofitar. Ens veiem per La Plaça!
Gràcies per la teva reflexió, Guillem!
👌
Gràcies, Carles! Seguim a La PLaça!
Molt interessant, tot té un perquè, i acostuma a ser econòmic. Ara entenc perquè als poderosos els agrada tenir grans mansions. Són un signe de qui mana. També ostentació pels que no tenen poder però si diners. En el fons el subconscient humà no canvia amb el pas del temps.
Res canvia, tot continua igual, però amb altres noms i formes de representació! Gràcies per seguir-nos, Mercè. Ens veiem per La Plaça!
La pedra es de tothom!✊
Jordi, la pedra representa el poder i la perpetuïtat. Gràcies per seguir-nos. En veiem per La Plaça!