11ONZE TV

Cómo nos beneficia a todos invertir en proyectos sin ánimo de lucro

Laura Bunyol, socióloga y Agente 11Onze, nos explica de una manera muy gráfica y comprensible la importancia de considerar las inversiones en organizaciones sin ánimo de lucro o hacia entidades públicas o privadas que generen estrategias de rescate social. Esta inversión es en realidad una estrategia de retorno de capital de inversión y de generación de crédito dentro del propio sistema económico financiero.

11Onze
 1. Marc PadrósMarc Padrós says:
  Marc

  M encanta el vvideo

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Marc, moltes gràcies per veure els meus vídeos, espero aviat treure nou contingut. Bon dia!

   Hace 3 años
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Mai havia pensat les ONG,s formant part del que s’anomena economia circular
  Gràcies per l’explicació

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Hola Alicia. De fet en economia tots necessitem una inversió inicial per qualsevol projecte! I si és bó pel benestar global, si partim del principi que estem tots connectats, també ho és per tots en particular. Gràcies per comentar!

   Hace 3 años
 4. ANGEL JAIME MONDÉJAR GRANÉANGEL JAIME MONDÉJAR GRANÉ says:
  ANGEL JAIME

  Moltes gracies molt entenedor i amb moltes ganes de saberne mes 🙏

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Hola Angel, gràcies pel teu comentari, m’alegro que t’hagi agradat. Et convido a seguir els vídeos que parlen de comunitat on pots trobar més informació sobre el paper de les ONG. També estar atent amb els pròxims vídeo d’inversió. Molt interessants!! Gràcies

   Hace 3 años
 5. M Cruz López ÁlvarezM Cruz López Álvarez says:
  M Cruz

  Estaria bé veure tot
  el recorregut de l’ inversió feta

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Hola M Cruz, si, exacte! Molt bona idea! Qui sap si aviat podrem fer ús públic de la Intel·ligència Artificial per poder identificar recorreguts i trajectòries més comuns o fins hi tot establir mecanismes eficaços per evitar blanqueig i per fer d’aquest món un lloc més just i equitatiu.

   Hace 3 años
 6. Sergi Zamora SolaSergi Zamora Sola says:
  Sergi

  Molt Didactic!! Pero caldría tenir un control més directe sobre aquestes ONG’s per tal que no passi el que ja hem vist en moltes d’elles. M’encanta ajudar, pero si es a qui ho necessita, encara millor.

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Hola Sergi, és cert. Molt d’ull amb aquestes ONGs que el seu propòsit és assegurar els beneficis camuflats en fundacions que realment no tenen un retorn real de capital cap al territori. O que només utilitzen els projectes per fer rentat de cara davant l’opinió pública. Un tema molt interessant i una tendència econòmica social analitzable! Bona aportació!

   Hace 3 años
 7. Enlil Orion Gonzalez MunzonEnlil Orion Gonzalez Munzon says:
  Enlil Orion

  Més que retorn del capital d’inversió, jo ho entenc com a un agument de la participació en la economía per part de persones que no poden fer-ho, i això el que fa es activar molt més el sistema econòmic. S’ha de veure com un benefici indirecte, on qui guanya es el sistema econòmic en general, i no una persona o entitat en concret. Ho explica la sinopsis: ”Aquesta inversió és en realitat una estratègia de retorn de capital d’inversió i de generació de crèdit dins del mateix sistema econòmic financer.”

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Moltes gràcies Enlil per la teva resposta. Sé que no és un tema del qual estem acostumats/des a sentir parlar i és molt positiu generar conversa sobre temes tant importants. Els temps estan canviant.

   Hace 3 años
 8. Jordi PlanasJordi Planas says:
  Jordi

  Hola Laura, m’ha agradat molt el teu video, però em costa de veure-hi la relació amb el text que acompanya el video. És a dir la inversió en projectes socials i el retorn del capital d’inversió a través del banc

  • Laura Bunyol Bartrina says:

   Hola, Jordi, benvingut! M’encanta el teu comentari! Aquest és precisament el debat que volia generar i crec que pot ser un debat molt interessant i de creixement per tots i totes! Estarem a l’aguait per trobar algun exemple pràctic i seguir obrint noves perspectives. Pensa que en cap cas he parlat de si són beneficis a llarg o a curt termini i a més a més l’èxit d’una bona collita està en no plantar mai totes les llavors en el mateix camp. Fins aviat!

   Hace 3 años

Deja una respuesta

También te puede interesar

Comunidad

Las ONG y los Objetivos de Desarrollo Sostenible

06:32

¿Sabéis qué papel tienen las ONG en la consecución de los

Comunidad

Indicadores: medir la desigualdad

05:00

En este vídeo os presentamos un indicador socioeconómico

Comunidad

El hambre en el mundo

04:07

Aportando datos sobre la situación de personas que padecen hambre y el impactoApp Store Google Play