11ONZE TV

Ep. 7 | Abusos bancarios: Fondos buitres

Hay una práctica muy peligrosa mucho más extendida de lo que pensamos: los bancos ceden (venden) préstamos hipotecarios a fondos buitres internacionales. Y lo hacen sin avisar al cliente. Esto dificulta enormemente las negociaciones cuando se trata de evitar una ejecución hipotecaria, y está creando una situación que podría propiciar otra crisis de deuda como la que se vivió el 2008. Hablamos con el Jefe legal de 11Onze, Arcadi Sala-Planell.

Si quieres conocer opciones superiores para rentabilizar tu dinero entra en Fondos Garantizados. Desde 11Onze Recomana te proponemos las mejores opciones del mercado.

11Onze
 1. Joaquin Lopez ArandaJoaquin Lopez Aranda says:
  Joaquin

  Molt bona explicació.

 2. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Gràcies com sempre Arcadi,a tot això el que sembla ja el color del poc que representes per un banc,es que no t’avisin de que han venut el teu crèdit a un fons voltor.
  I l’existència d’aquests fons tb diu molt del neolliberalisme salvatge

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Malauradament, això ja fa anys que és així, pel que sembla forma part del món i la societat en la qual vivim. Moltes gràcies pel teu comentari, Alícia!!!

   Hace 2 años
 3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 4. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  què és la la moratòria concursal? Perquè afecta a les hipoteques impagades ? Vol dir que en aquests moments no es pot embargar qui no paga?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Qui no paga una hipoteca no té el perquè ser embargat. Els deutes hipotecaris sobre béns immobles (préstecs o crèdits hipotecaris), s’executen en virtut de l’article 131 de la Llei Hipotecària, que és un procediment força senzill de dur a terme i que el banc pot engegar a partir de l’impagament de quatre o cinc quotes de l’hipoteca, i segons allò que hi consti a l’escriptura. Els embargaments van per una altra via, la d’acreditar que existeix un deute pendent i obrir un procediment judicial per reclamar-lo. Amb això vull dir que l’execució hipotecària és directa i s’acredita amb l’impagament dels rebuts, mentre que per arribar a dur a terme l’embargament hi ha tot un procés judicial al darrere i a on el jutge declara embargats els béns. Moltes gràcies pel teu comentari, Mercè!!!

   Hace 2 años
 5. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Si deixes de pagar els rebuts i el crèdit hipotecari de la teva casa ha estat cedit a un fons voltor i el banc no pot executar la hipoteca perquè el crèdit ja no li pertany i el fons voltor tampoc no el pot executar perquè en aquest cas no es propietari de la casa , pot ser aquesta circumstància un avantatge per evitar un desnonament o allargar-lo en el temps?

  • Jordi CollJordi Coll says:
   Jordi

   Si no es paguen els rebuts del préstec o crèdit hipotecari segur que un dia o altre arribarà l’execució i hauràs perdut el bé o immoble. El que jo entenc és que jurídicament l’immoble continua inscrit a favor del banc, però en l’àmbit comptable i d’operacions financeres, el banc el pot haver cedit, i, per tant, haver inclòs en un ¨paquet¨. a favor d’un tercer que li ha pagat diners… Això són coses que depenen del banc i si no es paguen els rebuts l’execució es dura a terme un dia o altre, i la farà el mateix titular que té inscrita l’hipoteca a favor seu, sigui per si mateix, o per diferir-ho a algú altre, en aquest cas als titulars del fons. Amb això vull dir que no necessàriament s’ha de produir un canvi de titular de la hipoteca al registre de la Propietat, això pot constar, només, a contractes subscrits entre el banc i un tercer (el fons del qual parlem). Per entendre’ns, és com si tu compres un pis i no portes l’escriptura al Registre de la Propietat perquè s’hi inscrigui, el bé, continua estant a nom de l’antic propietari, però ara ja és teu. Moltes gràcies pel teu comentari, Mercè!!!

   Hace 2 años

Deja una respuesta

También te puede interesar

Finanzas

Ep. 4 | Abusos bancarios: cláusulas suelo

10:43

Con la bajada del Euríbor los bancos se pusieron de acuerdo

Finanzas

Ep. 5 | Abusos bancarios: gastos hipotecarios

10:42

Los gastos de notaría, de gestoría, de apertura, de

Finanzas

Ep. 6 | Abusos bancarios: Discriminación IBAN

12:53

Tener IBAN, es decir, cuentas en otros países europeos es cadaApp Store Google Play