11ONZE TV

Funerales sostenibles

¿Hay algún método para poder hacer el traspaso de una manera más respetuosa con la naturaleza? Hoy os lo explicamos en 11Onze.

11Onze
 1. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  Alicia

  Gràcies Pol

 2. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Deixant de banda els materials del bagul, en l´enterrament “normal” no es consumeix combustible ni s´emet partícules a l´atmosfera.

 3. Miquel MartíMiquel Martí says:
  Miquel

  Perdona Pol però si en aquesta societat no es cuida més el medi ambient és perquè per desgràcia la sostenibilitat és més cara, una pena, però és així.sicreus que els conceptes no van lligats em dones la raó en què parleu sensee tenir idea del tema.
  Per la part dels tints… m9lts tints, a no ser que siguin sintètics, són fets a partir de minerals, és a dir, de la pròpia natura, , tornem a parlar del què no sabem….és més el què és tòxic d’un tint és la possibilitat que tingui metalls pesants, cosa que per regulació europea estan prohibits els tints que superin certs límits.

 4. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 5. Miquel MartíMiquel Martí says:
  Miquel

  Aviam…. barregem pomes amb síndries….
  Com us he dit en molts articles o vídeos, hauríeu d’acostumar-vos a no llegir un text preparat i prou, però sobretot quan parleu d’un tema, almenys tenir-lo ben preparat… Fer per fer ja fan els espanyols, fem-ho millor no? vaja seria d’agraïr.

  Dit això, un enterrament no és més car o més barat per una fusta d’aquí o d’allà, per unes roses del llobregat o d’holanda, un enterrament és car pel tractament que li fan a tots aquests materials i pel monopoli de funeràries que hi ha en aquest país.
  Segon, aquest vídeo el feu per la burgesia? bé aquest o qualsevol altre, perquè jo conec molta gent que no podria pagar-se un enterrament digne i molt menys triar quins materials fer servir al teu enterrament… pense-m’hi.
  Per altra banda, quan dius tints perjudicials, a què et refereixes? perquè jo no conec gaire gent que sigui enterrada al bosc o al camp, un tint perjudicial no fa mal dins la capsa de ciment del cementiri ni tampoc un cop t’incineren. Per cert, és més perjudicial un vernís que un tint, depenent del vernís i del tint, de la seva composició vull dir.
  Amics… si voleu una opció sostenible us recomano que mireu això, que per cert, es troba fàcilment buscant a google “enterrament sostenible”, no era gaire difícil:

  https://www.capsulamundi.it/en/

  http://www.redfuneraria.com/sector-funerario/productos-novedosos/capsula-mundi-una-nueva-despedida-ecologica

  Hace 3 años
  • Pol says:

   Bona tarda Miquel, la sostenibilitat i el cost no tenen per què estar lligats, diria més són conceptes que mai van de la mà.
   En el cas del tint, sempre parlem de la realització d’aquest.
   Però miquel m’agrada el teu punt crític, sempre estem aquí per millorar!
   Salut i ens veiem per La Plaça

   Hace 3 años
 6. Miquel MartíMiquel Martí says:
  Miquel

  Aviam… barregem pomes i síndries, i això sol passar quan (com us he dit en molts articles, videos…) us dediqueu a llegir un text prepara’t sense haver investigat més.
  Primerament un enterrament no serà més car o menys per escollir unes flors d’aquí o de fora, no ens tornem bojos en què tot sigui català…. els enterraments són cars perquè hi ha un monopoli de funeràries. En segon lloc, sí que els materials són cars, però no crec que els ciutadans normalets puguem tenir molta opció a tria d’aquests materials.
  I finalment, quan parles de tints perjudicials, saps quins components porten els tints? o els vernissos de les caixes? però vaig més enllà, si haguéssiu fet una investigació com cal, hauríeu trobat que des de fa una dècada aproximadament, s’estan trobant amb un problema més greu, i és que els cossos no es descomponen tant ràpidament com anys enrere degut a la quantitat de químics que consumim, i això més que un problema de sostenibilitat és un problema de saturació dels cementiris. Que per cert, no sé com pot afectar un tint perjudicial a un forat de ciment d’un cementiri Pol, que jo sàpiga ja no ens enterren al bosc.
  Si voleu una opció sostenible us convido a que mireu això:
  http://www.redfuneraria.com/sector-funerario/productos-novedosos/capsula-mundi-una-nueva-despedida-ecologica

  https://www.capsulamundi.it/en/

  Això sí que és una idea sostenible.

  PD: si voleu millorar, si us plau, informeu-vos millor o almenys, si més no, que no doni la sensació que no és així. Fer per fer, ja fan els espanyols, demostrem que podem fer-ho millor no? vaja seria d’agraïr.

  PD2: Això està pensat només per la burgesia catalana? perquè no tothom pot pagar-se un enterrament digne… penseu-hi, en això i en tot el contingut que poseu, doncs no tothom te “peles” per tenir un telèfon intel·ligent.

  Hace 3 años
  • Pol says:

   Miquel, cadascú de nosaltres, extrèiem el màxim d’informació i la sintetitzem per fer vídeos didàctics i entenedors per a tots, i així empoderar a la comunitat d’11Onze.

   Hace 3 años
 7. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Hola Pol, no és més sostenible un enterrament normal, a terra o en un nínxol que la incineració?

  • Pol says:

   tot depen dels materials que usis en cada cas, pot ser que un enterrament “normal” s’utilitzin materials d’exportació o tints molt perjudicials per exemple

   Hace 3 años

Deja una respuesta

También te puede interesar

Bienestar

Alimentación, salud y medio ambiente

04:06

En este vídeo hablaré de la relación entre lo que comemos

Sostenibilidad

5 Tips para ayudar al medio ambiente y contribuir a la ecología

03:10

¿Quieres saber cómo puedes ayudar de manera fácil al medio

Sostenibilidad

Episodio 15 | Personas: Natulim

14:25

Natulim es una joven empresa creada por Lluís Montull y DavidApp Store Google Play