Targetes virtuals per a compres segures

Les targetes virtuals són el principal mètode de pagament en línia. En un mercat on cada vegada es realitzen més transaccions virtuals, aquestes targetes ofereixen més protecció i agilitat en les compres.

 

Estan dissenyades específicament per a ser utilitzades com a mitjà de pagament virtual. L’objectiu és aportar seguretat al consumidor en les seves compres en línia, i protegir tant les transaccions com el compte corrent vinculat. 

 

Disseny personalitzat per a compres digitals

La principal característica és el format de la targeta, on no trobem ni banda magnètica ni xip. El format i disseny de les targetes virtuals varia entre entitats, però és força comú trobar-nos que només existeixen de forma virtual i que, per tant, només s’accedeix a les dades de la targeta des de la plataforma bancària o la cartera digital. 

La informació que tindrem d’aquesta targeta és la que ens demanaran en qualsevol transacció virtual: número de la targeta de setze xifres, codi de seguretat de tres xifres i data de caducitat. Aquesta és la informació més sensible de la targeta, i justament per això s’evita tenir-la en format físic, per a reduir les possibilitats de duplicar-la o suplantar la informació. 

 

Protecció per als teus comptes

Les compres en línia han augmentat significativament, fins al punt que moltes empreses ja es creen sols en format digital. A Catalunya, la facturació dels comerços electrònics ja ha superat l’1,5 % del PIB. Però, tot i això, encara són molts els consumidors que es resisteixen a fer aquest canvi, la majoria motivats per la por que terceres persones tinguin accés als seus diners. I si bé és cert que aquesta és una problemàtica real, les entitats bancàries creen productes cada vegada més sofisticats per a evitar aquesta desprotecció.

Les targetes virtuals, lluny de pensar que deixaran el nostre compte al descobert, fan justament el contrari: aporten més protecció que les targetes convencionals. Podem trobar-nos amb targetes virtuals de prepagament, és a dir, que l’usuari les carrega amb l’import que necessita. Aquestes targetes no tenen accés directe al compte; per tant, la protecció està assegurada. 

Altres targetes virtuals es poden activar i desactivar; per tant, només estarà operativa quan el client ho desitgi. Gràcies a peculiaritats com aquestes, disminueix encara més el risc d’operacions fraudulentes. Tot de mesures constantment en evolució que lluiten per acabar amb la ciberdelinqüència.

 

Més control per a tu, menys plàstic per al planeta

En termes pràctics, tot aquest sistema de protecció, que inclou la protecció de les dades de la targeta i la vinculació mínima amb el compte corrent, dificulten l’accés dels hackers als comptes personals. En cas de patir operacions fraudulentes, de fer reclamacions o de realitzar compres en altres països, les targetes virtuals faciliten significativament la resolució d’aquestes operacions i, el més important, permeten que qualsevol incidència que pugui sorgir afecti tan sols a aquesta targeta, sense implicar la resta de targetes o de comptes.

A més, no tenir format físic suposa una forma de pagament més sostenible que, en molts casos, implica menys costos de manteniment per al client.

 

Les targetes físiques, en procés de digitalització

Cada vegada és més comú tenir les targetes físiques, de dèbit o de crèdit, també en format virtual per pagar a través del mòbil. Solen estar lligades a les targetes físiques i al nostre compte corrent. A més de permetre fer pagaments sense necessitat de portar la targeta física, faciliten l’opció de bloquejar la targeta en cas d’incidència i ens permeten controlar les despeses en tot moment.

El repte dels pròxims anys serà apropar aquest mètode de protecció i agilitat que aporten les targetes virtuals en els pagaments de la resta d’àrees com ara el comerç físic o la retirada d’efectiu.

 

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Finances

Com protegir-nos de les estafes en línia?

5min lectura

La digitalització ha accelerat aquest tipus de crim digital

Economia

Digital Banking

6min lectura

Digital Banking o banca digital és un terme que es refereix a la digitalització de totes les

Finances

És segur pagar en línia?

6min lectura

Està clar que les compres en línia estan cada cop més esteses entre tots nosaltres.



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    A més a mès de segures, són ecològiques👍

  2. Daniela SimónDaniela Simón says:
  3. Jordi Grabolosa VilaJordi Grabolosa Vila says:
    Jordi

    Hola de nou, gràcies per la teva resposta Mireia. Acabo de rebre la meva targeta i estic una mica decepcionat. En aquest enllaç https://www.11onze.cat/particulars-compte-bancari-contacte/ indiqueu que la targeta física serà una targeta sense numeració, amb cvv dinàmic i biodegradable i resulta que és una targeta normal i corrent i de plàstic. Ens podeu informar al respecte? Gràcies!

    • AlbertAlbert says:
      Albert

      Hola, Jordi. Només volia comentar-te que la targeta que has rebut és provisional, amb l’objectiu que es pugui operar al més aviat possible. Pròximament, rebràs al domicili indicat per tu la targeta definitiva, de material biodegradable i amb un disseny innovador.

      Fa 2 anys
    • Mireia Sitjà López says:

      Bona tarda, Jordi disculpa el malentès, et comento tots els productes actuals estan recollits a la pestanya de Particulars https://www.11onze.cat/compte-particulars/. I quedar a disposició per qualsevol consulta no dubtis en contactar amb nosaltres via xat , mail o telèfon al 930034974. Gràcies i salutacions

      Fa 2 anys
  4. Josep GimbernatJosep Gimbernat says:
    Josep

    Jo,. com en Francesc no tenia prou clar la utilitat real d’aquest tipus de tarjes, ara penso que em poden ser útils.

  5. Roger PonsRoger Pons says:
    Roger

    Coses que veig a millorar: la primera de totes, que els moviments especifiquin amb quina de les targetes s’ha pagat. Podríeu afegir la generació de nova numeració com fan altres fintech, o fins i tot un mapa del lloc on s’ha generat la compra… També seria molt útil que sota de cada targeta es pugues accedir als moviments d’aquella targeta sense haver de entrar al compte corrent… Ah, i una cosa imprescindible, una icona al costat de la numeració per poder copiar fàcilment el número a fi d’agilitzar les compres.

  6. Jordi Grabolosa VilaJordi Grabolosa Vila says:
    Jordi

    Hola, estic a l’espera de rebre la targeta física i tinc entès que no portarà els números impresos i només es podrà consultar a través de la app. Per tant, la segurat d’aquesta vindria a ser igual a la virtual, no?

    • Jordi Grabolosa VilaJordi Grabolosa Vila says:
      Jordi

      Gràcies per la teva resposta, Mireia! Acabo de rebre la targeta i estic una mica decepcionat. En aquesta pàgina https://www.11onze.cat/particulars-compte-bancari-contacte/ dieu que la targeta serà sense numeració, amb cvv dinàmic i biodegradable i resulta que és gairebé idèntica a la racc master, amb tots els números i de plàstic…. 😢

      Fa 2 anys
    • Mireia Sitjà López says:

      Hola, Jordi, per la teva informació la targeta física sí que tindrà la numeració impresa. Seguim endavant!

      Fa 2 anys
  7. Miquel Pérez CorralMiquel Pérez Corral says:
    Miquel

    Info interessant, gràcies!

  8. ANGEL JAIME MONDÉJAR GRANÉANGEL JAIME MONDÉJAR GRANÉ says:
    ANGEL JAIME

    Podrem descarregar les tarjetas al walet per paga amb el movil

  9. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
    Francesc de Borja

    L’article m’ha fet canviar el punt de vista sobre les targetes virtuals. Jo les veia com una “moda” no pas com una eina més segura…Ara, ja disposo de la meva targeta virtual al Canut. Bon article!

  10. Manuel Bullich BuenoManuel Bullich Bueno says:
    Manel

    Jo ja vaig demanar una de física, i ara no descarto de sol.licitar una de virtual per a les compres online.
    Gràcies, aquests articles són molt útils.

    • Mònica Cornudella says:

      Gràcies a tu Manuel! Dia a dia anem fent passes per avançar i oferir més novetats. Ens veiem a La Plaça

      Fa 3 anys
  11. montse cabanasmontse cabanas says:
    montse

    Així doncs, ara mateix només serveix per fer compres per internet. Si vull retirar diners o comprar en un comerç necesitó una targeta física.

    • Mònica Cornudella says:

      De moment si Montse. A La Plaça informarem de totes les novetats que anem tenint dia a dia. Gràcies per la confiança!

      Fa 3 anys
  12. Alfred Busquets CanósAlfred Busquets Canós says:
    Alfred

    Bon dia,
    Es podrà fer servir la tarjeta virtual amb NFC ?
    Gràcies

  13. Ricard Calvo VilanovaRicard Calvo Vilanova says:
    Ricard

    Un bon avenç

  14. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  15. Jordi MatiasJordi Matias says:
    Jordi

    Bon dia, 11 emetrà cartes de prepagament?

    • Laura Bunyol Bartrina says:

      Hola Jordi, com veus anem presentant informació en clau de nou aprenentatge i educació financera. Quan es posi en marxa l’operativa financera us informarem dels productes que tenim a disposició. Gràcies per la teva paciència.

      Fa 3 anys
  16. Maria Jaumandreu AnglarillMaria Jaumandreu Anglarill says:
    Maria

    Crec que sera un bon avenc, i mes agil

    • Jordi Oller says:

      De ben segur que si Maria, tot el que sigui per millorar benvingut sigui.

      Fa 3 anys
  17. Joan BringuesJoan Bringues says:
    Joan

    L’espera és fa llarga

    • Jordi CollJordi Coll Planas says:
      Jordi

      Hola, Joan!!! No diuen que tot el que és bo es fa esperar…?

      Fa 3 anys
  18. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Ho trobo gdnial i no te la poden robar, ja en tinc ganes amb 11Onze

  19. Carles Mateu del Rio i de BatlleCarles Mateu del Rio i de Batlle says:
    Carles Mateu

    Molt interessant, quan comencem??

  20. Rosa Maria SoléRosa Maria Solé says:
    Rosa Maria

    Em sembla una bona mesura això que no estigui vinculada el compte, que la puguis carregar només amb el que saps que has de pagar.

  21. Laura León AmatLaura León Amat says:
    Laura

    Doncs ens hi posem quan ja funcioni el.banc 11onze, vingaaa!!

  22. Jordi FerréJordi Ferré says:
    Jordi

    Qui vulgui treure diners d’un caixer per fer compres amb efectiu (sobretot la gent gran), com ho podràn fer?

    • AlbertAlbert Chic Giménez says:
      Albert

      11Onze no deixarà ningú de banda, Jordi; és el nostre compromís. Ho farem, i ho farem plegats.

      Fa 3 anys
  23. Josep RuaixJosep Ruaix says:
  24. Francesc Rossell EliasFrancesc Rossell Elias says:
    Francesc

    Jo ja ho he provat amb els de bnc10 i funciona molt bé. Espero que comenceu vosaltres.

  25. Meritxell CornudellaMeritxell Cornudella says:
    Meritxell

    M’hauré d’anar acostumant. M’agrada el tema de no produir plàstic. Gràcies.

    • Francesc Serra Carrera says:

      Hola, Meritxell! Gràcies a tu per seguir-nos i en això coincidim plenament

      Fa 3 anys
  26. Miquel Pérez CorralMiquel Pérez Corral says:
    Miquel

    Un bon avenç tecnològic, agilitza les operacions de pagament.

    • Mireia Cano Codina says:

      Doncs sí, ens han revolucionat a tots aquests nous mètodes de pagament!

      Fa 3 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play