Innovate4Climate: cita mundial contra el canvi climàtic a Barcelona

Clima, desenvolupament econòmic i finançament es troben a la cita mundial Innovate4Climate (I4C). L’esdeveniment, que se celebra de forma virtual entre el 25 i el 27 de maig, té com a objectiu reunir empreses, governs i institucions mundials per a oferir finançament i inversió en els mercats climàtics.

 

Enguany se celebra la cinquena edició d’aquest esdeveniment impulsat pel World Bank Group, que reuneix experts internacionals i líders tant d’empreses privades com del sector públic que actuen com a nexe entre l’acció climàtica i el desenvolupament.

De cara al futur, es busca que les economies entrin en una era de descarbonització. Per a aconseguir-ho cal que des del sector públic i privat es lideri aquest canvi a través de solucions pràctiques i sostenibles i, paral·lelament, s’obtingui el finançament per a dur-ho a terme. És per això que al llarg d’aquests tres dies es duran a terme sessions plenàries on es tractaran els temes més urgents de l’actualitat climàtica i es desenvoluparà un fòrum des d’on els professionals debatran formes d’aconseguir un futur resilient i baix en carboni. També s’habilitarà una plataforma des d’on els participants, governs i empreses, podran intercanviar idees, projectes i fer propostes d’inversió. 

 

  • Líders i experts mundials s’uneixen per un desenvolupament sostenible

Entre els participants, trobem noms de referència com David Malpass, president del World Bank Group; Ngozi Okonjo-Iweala, directora general de la World Trade Organisation (WTO); Fatih Birol, director executiu de la International Energy Agency (IEA); Tao Zhang, director general adjunt de l’International Monetary Fund; o Teresa Ribera, ministra per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic a Espanya, entre altres.

Tots participaran en les diferents converses que es crearan al llarg de l’esdeveniment amb la intenció d’inspirar i motivar l’audiència a emprendre accions climàtiques eficients. A més, també aportaran el seu punt de vista i, cadascú des de la seva posició, presentaran solucions innovadores per a contribuir activament en els reptes mundials que es plantegen en l’àmbit ambiental i climàtic.

 

  • Marketplace: la plataforma que uneix inversors i projectes

El Marketplace és el mercat creat dins de l’esdeveniment on els participants, públics i privats, poden comprar i vendre projectes i iniciatives d’acció climàtica i aconseguir finançament. Oportunitats de patrocini i de negoci que es troben, encara que sigui de forma virtual, per a incentivar el desenvolupament empresarial, intercanviar idees i crear xarxes per a incentivar el treball conjunt que aporti solucions climàticament intel·ligents a la població.

 

  • Els joves també hi tenen veu

Parlar del clima és parlar del futur, i parlar del futur és parlar dels joves. Ells també juguen un paper clau en la conscienciació i la lluita a favor d’un desenvolupament sostenible. Innovate4Climate vol donar veu a tots aquells joves innovadors del clima, des d’estudiants de grau fins a professionals del sector menors de trenta-cinc anys. Més de 100 joves tenen una cita als tallers i al mercat d’I4C per a aprendre, intercanviar idees i definir el seu paper, que serà clau en aquesta lluita.

 

Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre 11Onze? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram

Podeu seguir totes les activitats des de la plataforma oficial de l’esdeveniment Innovate4climate.

 

Segueix tota l’actualitat d’11Onze al nostre canal oficial de

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

Cultura

Turisme Sostenible

7min lectura

L'aposta que pot marcar el futur mundia

Sostenibilitat

Dia mundial del Reciclatge

2min lectura

La petjada que marca el futur

Economia

Economia Sostenible

6min lectura

Què és?



Equip Editorial Equip Editorial
  1. Daniela SimónDaniela Simón says:
  2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Tota acció que sigui per a protegir el planeta serà benvinguda

    • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
      Oriol

      Si no ho fem aviat, desconec que els hi quedarà a les generacions futures, Alícia, Seguim a La Plaça!

      Fa 3 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play