Estalviar per moments especials

Aquest article et serà molt útil per poder preparar-te econòmicament amb temps i per poder afrontar aquestes despeses especials amb més alleujament.

 

Encara que sembli complex, els moments especials tornaran a arribar i caldrà que estem preparats per a això. Si has hagut de cancel·lar cap esdeveniment especial i estàs fixant possibles noves dates per a final d’aquest o per l’any vinent, aquest article et serà molt útil per poder preparar-te econòmicament amb temps i afrontar aquestes despeses especials amb més alleujament, creant un esdeveniment realment especial.

L’any passat vam haver de cancel·lar tots els esdeveniments, fa dies que no gaudim de dies especials, com casaments, celebracions, reunions, festes… I  encara a avui continuem a l’espera de la tan desitjada immunitat de grup.

Però, siguem positius! Tot arribarà i amb això, els bons moments. Aquests són alguns dels consells que ens poden funcionar:

 

La companyia, el més important

Primer fes una llista de convidats amb la gent que creus que podrà venir. Ara no és moment de convidar a familiars que estan lluny, gent que fa molt de temps que no veus, ni tampoc de compromisos. Convida a gent propera que et faci feliç i així aconseguiràs que el teu esdeveniment sigui el més íntim i autèntic possible. Un cop tens el nombre de convidats, fes un pressupost dels diners amb els quals pots comptar i d’aquesta manera podràs saber quants diners pots gastar. T’aconsellem que no comptis amb els diners dels regals. També pots optar per una invitació digital, hi ha moltes aplicacions que et permeten fer dissenys espectaculars i si no és el teu fort, segur que tens algú proper que té bon gust per fer-ho, estalviaràs el disseny d’un professional, la impressió i l’enviament.

I ara … La planificació!

Tria un dia entre setmana, el teletreball ens ha portat molts avantatges i aquesta n’és un, podràs celebrar el teu dia assenyalat entre setmana i no serà un destorb per als teus convidats perquè el podran recuperar un altre dia i el cost del lloc on vagis a celebrar-ho (hotel, restaurant, masia), serà més econòmic que durant el cap de setmana. Pots estalviar-te fins a un 20%. Fora de temporada. La gran part dels esdeveniments com casaments, comunions o batejos, se celebren entre maig i setembre, i els preus fora d’aquests mesos són molt més econòmics Els esdeveniments a l’hivern i a la tardor són molt originals, no els descartis.

La vestimenta és una part a la qual es destina molts diners perquè volem ser diferents i enlluernar, reflexiona sobre aquest punt, i si val la pena desemborsar tant per unes poques  hores, et recomanem que miris webs de lloguer de roba i complements, on podràs trobar la indumentària dels teus somnis per a aquest dia i que no tornaràs a posar-te mai més. Si disposes de temps suficient, aposta pel fes-ho tu mateix, DIY “do it yourself”, la decoració, els noms que vulguis posar a la taula per identificar cada convidat, busca per xarxes socials com Pinterest, on trobaràs milions d’idees i com fer-ho, a més d’estalviar-te una suma important de diners t’encantarà veure el resultat, i tot fet amb les teves mans. La nova normalitat ens està fent canviar molts hàbits, és preferible que facis alguna cosa informal en què els convidats puguin estar dempeus i fer un dinar o sopar que sigui a l’aire lliure, així hi haurà possibilitat de tenir més distància i higiene, si optes per aquesta opció, pots fer zones de menjar on la gent pugui agafar còmodament el que més li vingui de gust, sempre sortirà més econòmic que un menú tancat i individual.

Pensa en una alternativa a les flors, o bé tria les de temporada. Si vols ser més atrevit, hi ha altres opcions com espelmes, bambú, vidre que fins i tot podràs llogar-ho. En la decoració solem gastar molts diners perquè les fotos llueixin molt més, però pot ser que et sorprengui el resultat i la teva butxaca ho agrairà.

Les fotos i el vídeo és el record més bonic que podràs tenir per sempre, però també és un cost important en el pressupost, opta per no agafar el paquet més alt. Implica als teus convidats a què facin fotos amb els seus mòbils i que posteriorment les compartiu, segur què surt un àlbum molt divertit.

 

Alguns consells més

De vegades pensem que contractar un especialista perquè t’ajudi a organitzar el teu esdeveniment, ens pot sortir molt car, però no és així, si no saps per on començar, t’estalviarà molts mals de cap, ell s’adaptarà al teu pressupost i et recomanarà tot el que t’agrada, però buscant els millors preus, tindrà un ampli ventall d’opcions per oferir-te el que tu necessitis.

Compta amb diners extres. Quan comences a organitzar un esdeveniment, sempre sorgeixen coses d’última hora que no esperaves, planifica’t bé el pressupost per poder resoldre aquests últims punts d’última hora, l’objectiu és que tu et sentis còmode amb tot el que estàs creant perquè sigui un dia 10. Segur que tens un munt de coses que fa molt temps que no utilitzes, si és així, obre el teu compte a Wallapop i ven peces i objectes, t’anirà bé un extra. Estem d’acord que una comunió, la celebració dels 18 del teu fill/a, o un casament, han de ser un dels dies més especials de la teva vida, però també cal saber que pot ser un dels dies amb una despesa important a què hauràs de fer front. Endeutar-te a canvi d’un dia de rialles i emocions no val la pena, segueix aquests senzills consells perquè el teu dia sigui únic i inoblidable i no un malson per a la teva butxaca.

 

Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre 11Onze? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram

Equip Editorial Equip Editorial
  1. Jordi MorenoJordi Moreno says:
    Jordi

    Estalvits complits!👍 Ara sols cal esperar👌

    • Jordi CollJordi Coll says:
      Jordi

      Això mateix… Moltes gràcies pel teu comentari, Jordi!!!

      Fa 2 anys
  2. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
    Pere Maria

    El meu moment especial és anar al Serengueti. I ja he ficat el fil a l’agulla.

  3. Daniela SimónDaniela Simón says:
  4. Manel LopezManel Lopez says:
  5. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
  6. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
    Alicia

    Com costa de nou tornar als estalvis, hem. Estat i estem amb aquest hiperconsumisme neolliberal salvatge.
    Però el vencerem estalviar no es més que gestionar els diners adequadament
    Gràcies

  7. Josep Saniger CarrascoJosep Saniger Carrasco says:
    Josep

    Te bona pinta

    • David LópezDavid López says:
      David

      Gràcies, Josep, aquí tens La Plaça, sempre oberta, sempre amb alguna cosa nova que aprendre. 😃

      Fa 3 anys
  8. Lluís Manel Martínez i GostLluís Manel Martínez i Gost says:
    Lluís Manel

    podré estalviar 100€ mensuals?

  9. Anton BoronatAnton Boronat says:
    Anton

    Els estalvis… Aquella cosa tant nostra i que hem perdut en tan poc temps. Els bancs de sempre ens han anat fotent els estalvis !!!

    • Miquel Àngel Burgos Fradeja says:

      Tens tota la raó, Anton. Per això 11Onze vol fer les coses de manera diferent. Benvingut i gràcies per acompanyar-nos!

      Fa 3 anys

Deixa una resposta

App Store Google Play