El llançament d’El Canut, des de dins

La posada en marxa de l’aplicació va ser liderada pel COO d’11Onze, Darren Smith, amb tot l’equip acompanyant-lo.

 

Matí de l’1 d’octubre del 2021. Un club de negocis de Barcelona, The Wild Bunch, acull l’equip d’11Onze directament implicat en el llançament de El Canut. La jornada la comanda el COO d’11Onze, Darren Smith, que monitoritza totes les novetats i les comparteix en una pantalla de grans dimensions.

Al voltant d’una taula blanca de sis metres per dos, hi ha els caps de departament. Des de màrqueting a producte, passant per branding, finances, art, continguts, relacions públiques, riscos o tecnologia. Tot ha de sortir bé. Són mesos i mesos de feina per a arribar aquest moment: el dia en què s’obren els primers comptes d’11Onze.

 

“Estem a punt”

Tot l’equip es connecta per videoconferència per a revisar els últims detalls abans d’arrencar. Es palpen la tensió, el nerviosisme, però també les ganes de començar a respondre als usuaris de La Plaça amb El Canut ja a les mans. Hi ha molta expectativa amb 11Onze. “Hi ha una part de decepció molt important al voltant del sector de la banca —explica la cap de màrqueting Gemma Vallet, i la gent sap que venim a fer les coses d’una altra manera”.

“Podem començar, estem a punt”, anuncia en Darren. Tot va a l’hora. A les 11:11 h s’envien els correus als primers usuaris registrats al Fem Cua, fent-los arribar l’accés en exclusiva a l’aplicació. Els agents estan preparats per a acompanyar els clients en el procés de descàrrega i configuració d’El Canut. Cada nova alta apareix a la pantalla de la sala i és celebrada per l’equip. “Aquest usuari ha fet el procés en només tres minuts, està molt bé!”, explica el back office manager Iu Alemany.

Però també apareixen les dificultats: “Hi ha un usuari que no pot acabar el procés de verificació perquè l’adreça del DNI no coincideix amb la que havia escrit”, explica la Marifé Fariñas, de l’equip de back office. Immediatament es posa en marxa el procés per a resoldre la incidència i poder obrir el compte. 

 

El primer pas cap al cim

La màquina ja no s’atura. Es van completant les altes i es van resolent dubtes. Els articles de La Plaça que anuncien el llançament d’11Onze bullen de comentaris. Hi ha gent enfadada. Hi ha gent contenta. Hi ha usuaris que responen a altres usuaris. La comunitat està viva. Era això.

L’equip menja alguna cosa a peu dret, controlant que tot segueixi funcionant. Quan està clar que 11Onze avança sense problemes, el cap d’operacions s’acomiada. “Si no us sap greu, me’n vaig a descansar. Han estat uns dies molt intensos”. Darren Smith abandona The Wild Bunch amb els deures fets. Al llarg de la seva carrera ha ajudat a arrencar més de 100 bancs i entitats financeres. Però aquesta és diferent. Aquesta és una fincom pensada específicament per a ajudar una comunitat.

Durant la tarda, el cap d’operacions envia un missatge a tot l’equip: “Hi va haver molts que van dir que no es podia fer. Fins i tot n’hi va haver que van dir que aquest dia no arribaria mai. Tot i així, estem junts al peu de la muntanya. Ja hem fet el nostre primer pas cap al cim. Quin equip! Des del cor, us agraeixo el vostre treball i la confiança que heu dipositat en mi”. 

Al capítol 2 de L’Academy, en Darren explicava que 11Onze seria el seu “últim fill”. Ara, aquest fill ja camina i en Darren Smith, amb tota la seva expertesa i la seva empenta, ajudarà que es faci gran.

11Onze s’està convertint en un fenomen com a primera comunitat fintech de Catalunya. Ara, llança la primera versió d’El Canut, la super app d’11Onze, per a Android i Apple. Des d’El Canut es pot obrir el primer compte universal al territori català.

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem:

11Onze

El Canut, pas a pas

1min lectura

T’has descarregat l’aplicació d’11Onze? T’expliquem com activar-la, pas a pas.

11Onze

Descarrega’t la super app El Canut d’11Onze!

2min lectura

Fa dies que ho anunciem: El Canut és l’aplicació d’11Onze que

11Onze

1 d’octubre: ja som aquí!

1min lectura

Per fi podem dir que 11Onze comença a operar a Catalunya. Fa unes setmanes anunciàvemEquip Editorial Equip Editorial
 1. Pere Maria EstremPere Maria Estrem says:
  Pere Maria

  Enhorabona.

 2. David MateosDavid Mateos says:
  David

  Un èxit, sens dubte!!
  Salut i força al canut!!

 3. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 4. Josep GimbernatJosep Gimbernat says:
  Josep

  Jo també ja hi sóc, però que consti que la part del reconeixement dels documents de prova d’adreça m’ha costat molt… he tingut que provar-ho unes quantes vegades. Però finalment ja tinc el Canut funcionant plenament. Gracies a tots per la feina.

  • Elisabet Porqueras GarciaElisabet Porqueras Garcia says:
   Elisabet

   Gràcies a tu Josep per voler formar part d’11Onze!!

   Fa 3 setmanes
 5. Francesc Estafanell PujolFrancesc Estafanell Pujol says:
  Francesc

  Ja hi sóc. A veure si el fem créixer entre el gran equip que formarem amb tots aquells que vàreu creure en el projecte:tècnics, backoffice ii els usuaris.

  • Jennifer Roca CivitJennifer Roca Civit says:
   Jennifer

   Moltes gràcies, Francesc. Oi tant que sí, entre tots farem créixer 11Onze. Que tinguis bon cap de setmana. Ens veiem per La Plaça!

   Fa 3 setmanes
 6. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Ni en els millors somnis. Gràcies!
  Endavat les atxes !!

  • Elisabet Porqueras GarciaElisabet Porqueras Garcia says:
   Elisabet

   Gràcies, Mercè!!!, seguim, ens veiem per La Plaça

   Fa 3 setmanes
 7. Josep RuaixJosep Ruaix says:
  Josep

  Molt be 👏👏👏👏

 8. James SeneJames Sene says:
  James

  Un relat tan verídic com emocionant…🙏🏿

 9. Laura CarlúsLaura Carlús says:
  Laura

  Quin dia l’1 d’octubre, tots amb l’ai al cor🙏

  • Jordi OllerJordi Oller says:
   Jordi

   Si Laura, molts nervis, però ara ja hem començat i hem arribat per canviar-ho tot.

   Fa 3 setmanes
 10. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  alicia

  Gracies Darren i gracies a tot l’equip hz estat un camí costos però ja el tenim heu omplert d’il.lusio a molta gent ,seguirem fent camí

  • Pilar Oltra ViguerasPilar Oltra Vigueras says:
   Pilar

   I amb el vostre suport i il·lusió tot rodarà millor, gràcies per acompanyar-nos.

   Fa 3 setmanes

Deixa una resposta