Claus per a estalviar i gestionar les teves subscripcions mensuals

Si avui dia estàs subscrit a més de 5 plataformes per a veure sèries i pel·lícules, a més a més de plataformes com Spotify o Office 365, aquest article t'interessa.

Cada dia neixen noves plataformes i amb elles, nous serveis que permeten compartir subscripcions de streaming amb l’objectiu de disminuir la quota dels usuaris

Netflix ha guanyat en l’últim trimestre de l’any 37 milions d’usuaris, un 31% més que en 2019. La plataforma va reportar 5.466 € milions durant el quart trimestre, un 21,5% més que fa un any. Les subscripcions avui dia s’han convertit en un must i ja no es concep poder viure sense elles. És cert que han canviat els nostres hàbits de consum; amb totes les plataformes digitals de TV, és difícil tornar a acostumar-se a veure anuncis cada 15 minuts. Ara tot és a la carta: com, quan i on vulguis. Això sí, el que no és tan divertit és la quantitat de quotes, encara que siguin petites, que acabes pagant mensualment. En aquest article et donarem unes recomanacions per a estalviar i gestionar les teves subscripcions.

Si ens remuntem 20 anys enrere segur que recordeu Canal+, un dels primers canals privats que permetia veure pel·lícules i programes, el cost era bastant elevat per la qual cosa, només eren alguns privilegiats que podien gaudir-ho. Amb l’arribada de Netflix, HBO, Disney +, Filmin, Amazon i un llarg etcètera, les subscripcions anuals ronden entre els 10 i els 15 € mensuals. En principi és un import totalment assumible tenint en compte que anar al cinema et costa molt més, ara bé, hem de tenir present que una vegada et subscrius i comences a fer scroll, observem que en moltes ocasions perdem més de mitja hora a triar una pel·lícula. La varietat és tan extensa, que ens costa determinar (depenent del nostre estat d’ànim aquell dia), què ens ve de gust veure a cada moment i, per aquesta raó, acabes disposant de diverses plataformes.

Seguint el fil, una vegada, et subscrius a qualsevol de les plataformes assenyalades, ens adonem que just la pel·lícula o sèrie que ens acaben de recomanar o aquella que no ens podem perdre, està en una altra plataforma. D’aquesta manera, automàticament et descarregues l’app i comences a introduir les teves dades i com l’import és petit, t’hi subscrius. Així doncs, sense adonar-te, tens més de 5 plataformes per a veure milions de pel·lícules, documentals i sèries.

 • Què fer si et sents identificat?

Revisa el teu pla de subscripció. Si disposa de més usuaris i dispositius, pregunta als teus familiars i coneguts si estan en la mateixa situació; d’aquesta manera, podeu compartir la despesa mensual. Això sí, et recomanem que facis una planificació a un any vista, divideixis la quota i controlis que realitzen el pagament, per exemple, mitjançant bizum perquè no quedi en l’oblit. És a dir, si la quota mensual és de 15€ i el compartiu entre 3 persones, t’han de fer un bizum de 60 € cadascun. Passaràs de pagar anualment 180€ a només 60€, per la qual cosa t’estalviaràs 120€.

Un gran avantatge d’aquesta mena de plataformes, és que no et demanen permanència per la qual cosa, pots donar-te de baixa quan hagis finalitzat la teva sèrie favorita i vegis que no hi ha res més que et pugui interessar. Pots estar 1 o 2 mesos, o el temps que necessitis, i donar-te de baixa fins que et vingui de gust veure algun altre contingut d’aquella mateixa plataforma.

Aprofita les promocions. Cal estar atent perquè si no t’has donat d’alta en alguna plataforma, pot ser que per ser nou client et regalin un mes gratis. Si creus que val la pena seguir, pots tornar a compartir-la, si és possible, amb altres usuaris. Això sí, revisa bé les condicions una vegada et donis d’alta, ja que a vegades, si no cancel·les la subscripció pot ser que automàticament cobrin la pròxima subscripció del mes següent sense previ avís.

Si ets d’aquelles persones que no t’agrada tenir costos fixos, hi ha plataformes, com Apple TV+ que permeten llogar una pel·lícula durant 24 hores per un cost baix i passat aquest temps caduca. És una bona opció, però si el teu propòsit és estalviar, t’aconsellem que miris els plans mensuals, ja que sempre són més econòmics.

Hi ha altres plataformes, com Spotify, que et permeten escoltar tota la música i amb una subscripció mensual, sense interrupcions. En aquest cas, també disposen de plans que pots compartir amb més persones i reduir la quota mensual. D’altra banda, Apple disposa del pla familiar amb el qual, ja no només ens beneficiem d’això, sinó que fins i tot, podem adquirir aplicacions de pagament que es poden utilitzar en aquest pla, i a més, també podrem compartir llibres en format digital per a tota la família.

 • Coneixes Together Price?

Si disposes de Netflix, Spotify i Office 365, Nintendo Switch, Xbox Live, entre altres, aquest punt t’interessa. Together Price ajuda a grups de persones a compartir el cost dels seus plans multi-usuari d’una manera fàcil i segura. Si ets el propietari del compte, pots posar a disposició les teves plataformes disponibles i afegir als teus amics. Gràcies a això, quan et registris rebràs automàticament l’import dels teus amics i familiars.

 • I tot això de què m’ha servit?

Gràcies a totes aquestes plataformes, l’OCU informa que el 77% dels enquestats ja no descarreguen pel·lícules ni música de manera il·legal. És important revisar i preguntar als experts quan adquirim els nostres mòbils que ens expliquin si disposem d’aquests serveis. Recorda l’exemple que hem esmentat abans, només amb una plataforma pots arribar a estalviar fins a 120€ i si la poses a disposició de més gent, el cost es redueix molt més. Anima’t i comparteix-ho amb els teus amics i familiars.

Ara és un bon moment per a revisar les teves subscripcions, de valorar aquelles que realment utilitzes i compartir-les per a minimitzar les teves despeses.

Equip Editorial Equip Editorial
 1. Jaume RossellóJaume Rosselló says:
  Jaume

  Gràcies pels suggeriments. No coneixia l’opció del Together Price. Tanmateix, si em permeteu el suggeriment, seria bo llegir algun article que comenti la relació entre el “nombre d’alternatives” (tenim, com bé deis, molts canals al nostre abast) i el grau de satisfacció del consumidor. Segur que hi hauria sorpreses.

 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. Jaume RoigJaume Roig says:
 4. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  alicia

  Caram no hi hagués pebsat ho posaré en practica gràcies

 5. Xavier SunyolXavier Sunyol says:
  Xavier

  Molt bona idea!

  • David LópezDavid López says:
   David

   Ens alegrem que hagi sigut d’ajuda aquest article Xavier.

   Fa 5 mesos
 6. Joan Bassols DorcaJoan Bassols Dorca says:
  Joan

  article molt interessant.

  • Silvia GarrigaSilvia Garriga Sole says:
   Silvia

   Moltes gràcies pel comentari Joan, segur que a La Plaça trobaràs més contingut que et resultarà igual d’interessant.

   Fa 5 mesos
 7. Jordi CollJordi Coll Planas says:
  Jordi

  En prenc nota!!!

Deixa una resposta