Converteix el balcó en una terrassa cuqui

El 84% de la població de l’estat resideix en pisos enfront del 15,2% que ho fa en cases, però això no vol dir que no puguis tenir un espai preciós. En les zones rurals predominen, com en la resta d’Europa els habitatges unifamiliars (68,1%) enfront dels apartaments (31,9%) segons idealista

 

Després d’haver sofert una pandèmia la gent busca i aprecia molt tenir una terrassa, un balcó, més gran o més petit, però tenir la possibilitat de sortir i poder respirar. 

Si vols viure a Barcelona, tens moltes comoditats, però per estadística els habitatges solen ser més petits i amb menys zones exteriors per a gaudir de casa teva. 

A Catalunya hi ha un % molt elevat de gent que viu en pisos en comptes de cases.

Consells per convertir el teu balcó en una terrassa de revista: 

 • El primer consell és arreglar el terra, pots optar per posar gespa artificial, terra de fusta o si esculls un terra blanc, et donarà més amplitud. La gespa et pot fer una sensació com si estiguessis al costat d’una piscina, compte que hauràs de fer un manteniment més exhaustiu. El terra de fusta és fàcil d’instal·lar i a més dona molt de caliu. Pots combinar gespa i fusta, i fins i tot afegir en un tros pedres blanques, segur que ja t’ho estàs imaginant.  El més important és que com l’espai és reduït el cost no serà excessiu. 
 • Un cop tinguis el terra enllestit, seguirem per les baranes.  Si no hi ha res que doni privadesa, et recomanen que compris uns cistells de vímet grans i hi fiquis unes plantes, així evitaràs que et vegin des del carrer, també poden ser testos d’alumini o de fusta. Amb l’excusa de sortir a regar-les podràs gaudir de bons moments de “break”. 
 • Una altra alternativa és col·locar bambú o similar per tapar, decorar, i podràs posar unes llumetes petites per il·luminar-los de nit. 
 • Seguim per la part de la taula. En el mercat, trobaràs una infinitat de taules petites que es poden plegar, algunes que les podràs posar collades a la paret i quan no es facin servir les puguis baixar i a l’hora de sortir i prendre un cafè amb un sol gest la puguis aixecar. Rodones, quadrades, cantoneres, depenent del teu espai, trobaràs la que més s’adeqüi per a tu. 
 • El mateix et passarà amb les cadires: les trobaràs que siguin plegables, ideals per a espais petits on no hagin d’estar sempre posades. Ens aturem aquí: en aquesta part pots donar un toc molt personal. Afegeix-hi uns coixins de colors ara que ve època d’estiu i els pots anar canviant, ja que n’hi ha de molt econòmics; els llisos també són una alternativa fantàstica i, si ets més atrevit, pots escollir un color més pujat, encara que sigui llis, que donarà una atmosfera molt agradable.
 • Si decideixes que no vols taula ni cadires sinó que just on tens el teu balcó és una zona tranquil·la, afegeix un parell de butaques o inclús una hamaca penjant amb un coixí, podràs gaudir d’un matí de lectura o una tarda amb una copa de vi o cava. 

Afegim-hi una mica de color i natura

Segur que has sentit a parlar dels jardins verticals: si tens alguna paret en blanc, també hi pots posar unes baldes blanques i afegir-hi uns testos amb petites flors verdes. Hi ha molts exemples on trobaràs la teva inspiració i són molt fàcils d’instal·lar. 

Com bé sabem, els detalls marquen la diferència, un cop hagis fet els canvis més importants esmentats en els punts anteriors, afegeix espelmes, canelobres, tires de llums petites, una petita catifa, un puf… 

I per què no posar un petit hort urbà? Per molt petit que sigui, segur que pots posar un test amb algunes plantes aromàtiques com: alfàbrega, menta, julivert, romaní… l’olor quan surtis serà tan agradable i a la vegada podràs gaudir del condiment natural perfecte per les teves amanides. 

Que el sol no sigui un problema

En el cas de no tenir un tendal, que encara que duren molts anys potser no és el moment de fer aquesta despesa, pots trobar solucions com teles de tendal que se subjecten en la paret 

Si el teu pressupost és reduït, no t’amoïnis, segur que al voltant de casa teva trobaràs botigues petites amb tots aquests tipus d’objectes que hem esmentat, també pots trobar tots aquests articles a grans superfícies. 

Després d’haver llegit aquest article segur que et donen ganes de fer aquests canvis i millorar la teva terrasseta, aprofita ara que ve el bon temps i convida a un parell d’amics i gaudeix-la. 

 

Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre 11Onze? Clica aquí per subscriure’t al nostre canal de Telegram

Si t'ha agradat aquesta notícia, et recomanem...

Sostenibilitat

Disseny d'interiors

5min lectura

Per a pisos petits i sostenibles

Estalvis

Estalviar per a moments especials

5min lectura

Com preparar-te amb temps per poder afrontar aquestes despeses

Cultura

Operació biquini?

2min lectura

No, gràcies!Equip Editorial Equip Editorial
 1. Manel LopezManel Lopez says:
 2. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:
 3. alicia Coiduras Charlesalicia Coiduras Charles says:
  alicia

  Quines idees tan bones amb pica cosa tens com has dit un oasi a casa

  • Oriol Garcia FarréOriol Garcia Farré says:
   Oriol

   Sí Alícia, amb poc es pot fer molt! Ens veiem per La Plaça!

   Fa 3 setmanes
 4. Mercè ComasMercè Comas says:
  Mercè

  Està molt bé. Un espai ben aprofitat, agradable, vital i poca feina😄.
  Una observació per l’ equip editorial. Aniria bé que les estadístiques no es referessin a l’ estat espanyol. Són un territori diferent.

  • Toni MataToni Mata says:
   Toni

   Cert Mercè. Intentem fer servir dades catalanes. Quan no les trobem, fem servir dades internacionals o espanyoles. Gràcies!

   Fa 4 mesos

Deixa una resposta