Catalunya seu d’innovació, talent i lleure global

Catalunya i també la seva capital, Barcelona, són percebudes com a zones que atrauen el talent i la innovació, i, per tant, com a ideals per a invertir-hi. Els mitjans internacionals s’han fet ressò d’aquest fet, amb titulars com ara que “Catalunya és vista com la millor regió del Sud d’Europa per invertir” (Finantial Times) i que “Barcelona és la cinquena ciutat preferida pels inversors estrangers” (EY).

 

I això es concreta amb dades que evidencien aquesta percepció, donat que la inversió estrangera anual es comptabilitza en 4.600M€. Però a més, la creació d’empreses tecnològiques està en ple desenvolupament, ja que actualment existeixen 80 fintechs que han creat un total de 1.700 de llocs de treball.

A més, les dades indiquen que les empreses catalanes són generadores de riquesa, essent l’exportació total anual de 73.853 M€. També són positives les dades referents a la inversió en Recerca i Desenvolupament, que supera els 3.275,8M€ invertits. Mirant en termes globals i d’inversió, a Catalunya existeixen les millors instal·lacions científiques, amb ALBA, Mare Nostrum, el Biomedical Research Park, Scientific Park, ICIQ, així com nombroses empreses que neixen en les universitats relacionades, entre d’altres, amb la indústria biomèdica.

 

Catalunya atrau talent estranger, comptant amb més de 12.000 els estudiants que passen per les aules de les universitats catalanes cada any. La oferta formativa és àmplia, en diversitat de formats i present a tot el territori català, de fet i en concret, Catalunya té set universitats públiques, cinc de privades, una universitat a distància, i entre totes tenen 210.000 estudiants matriculats. Dins la seva oferta formativa de postgrau especialitzada en negocis, existeixen tres escoles de negoci d’entre les trenta millors d’Europa, que també es nodreixen de programes amb gran atracció d’alumnes internacionals.

Tant Catalunya com Barcelona són destins globals pel lleure, sent el turisme una de les activitats que més riquesa directa i indirecta genera, en concret, el 22,5% de la quota turística espanyola, del qual un 2,5% té com a destí Catalunya.

Equip Editorial Equip Editorial
  1. Joan Santacruz CarlúsJoan Santacruz Carlús says:

Deixa una resposta